X
813 The hunt for Transylvanian gold_Still (2)

Proiecție-eveniment la Astra Film Cinema: Pe urmele aurului transilvănean

„Pe urmele aurului transilvănean” este o poveste-thriller care urmărește investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice. Ancheta, condusă de cel care avea să devină prim-procurorul României, pe atunci procuror general al județului Alba Iulia, a urmărit traiectoria celor 24 spirale misterioase de aur găsite de un pădurar în Carpații Transilvaniei, în apropierea Sarmizegetusei Regia.

„Pe urmele aurului transilvănean” pătrunde în lumea traficului de artefacte pe piața neagră internațională, aducând informații inedite despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. Documentarul va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Cazul „Aurul Dacic“ a revenit de curând în atenția publicului, odată cu pronunțarea sentinței în cazul traficanților comorilor de milioane de euro furate din Sarmizegetusa Regia. Povestea s-a derulat pe parcursul unui întreg deceniu și a fost urmărită cu sufletul la gură și cu sala arhiplină toamna trecută la Astra Film Festival, iar unul dintre actorii dramei, actualul procuror general al României, a discutat cu publicul după proiecție.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    coniac-canoe

    Brățările sunt „fake”, fiind confecționate de un bijutier din Deva, la comanda mafiei cosonilor, cătători de monede dacice din aur, ca să fie date șpăgi la procurori și politicieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact