Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

S-a votat. Arest la domiciliu pentru condamnări mai mici de cinci ani

S-a votat. Arest la domiciliu pentru condamnări mai mici de cinci ani

Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, cu 170 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi şase abţineri proiectul legislativ privind măsurile alternative de executare a pedepselor. Astfel prin decizia judecătorului, condamnaţii pentru fapte fără violenţă, care nu sunt recidivişti şi care au o pedeapsă de maximum cinci ani, beneficiază de măsura arestului la domiciliu sau în zilele de sâmbătă şi duminică, anunță News.ro. O altă prevedere stabileşte că judecătorul de supraveghere a privării de libertate va dispune stabilirea unei măsuri alternative de libertate pentru persoanele care au executat, fara a fi sanctionate, jumatate din fracţia minimă de executat in sistemul penitenciar.

Liberalii au anunțat că vor ataca modificările la Curtea Constituţională. Deputatul USR Stelian Ion, de asemenea membru în Comisia juridică, a spus că prin modificările aduse cu privire la măsurile alternative de executare a pedepselor, PSD se comportă ca un “piroman” şi îşi doresc să rezolve probelma corupţiei prin eventuala abrogarea a întregului Cod penal.

Luni, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aport favorabil proiectului, cu 13 voturi “pentru”, nouă voturi “împotrivă” şi două abţineri.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

lol

Acum 5 ani

Ali Baba presedinte! Alliii Baabaa presedinte! Iata cum farul din alexandria reuseste sa ne duca in rai, raiul infractorilor!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veronica Terchila

Acum 5 ani

Romanii cu credinta si dragoste de tara au votat! Sa se faca dreptate si sa inceteze abuzurile binomului si a fortelor straine contra alesilor nostri care trebuie sa-si faca treaba si sa faca Romania mareata din nou!
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

"Abuzurile... a fortelor straine" . Romanii cu credinta ca voi sunt niste analfabeti care-si calca in picioare limba romana. Singurul lucru bun este ca in 10-12 ani, cand pensionarii care acum va voteaza vor disparea, voi veti fi muritori de foame. Groaza ti-e?
Raspunde

Rafala Tulai

Acum 5 ani

Cand dracu o fost Ro mare ? Si aia care au votat PSDul sunt tantalai
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Loredan Lingurar

Acum 5 ani

Rezistentii se tavalesc in chinuri, e inca o zi buna pentru romanii adevarati, antisorosisti1!!
Raspunde

hot

Acum 5 ani

incet incet ne vindem tara la straini pe parcele sal lucre si noi sa fim slugile lor, iar prioritatea mare este in continuare codul penal, cum sa le fie mai usor marilor hoti dupa ce sunt prinsi. in ziua de astazi este foarte bine si usor sa fii hot si rau o duci daca esti cinstit !!!! nu se face in lista ocupatiile din COR o noua pozitie cea de hot ? pe bune, pozitia 111141 este libera chiar dupa subsecretar de stat, ca oricum hoti primesc parca bani !!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stefan Lepadat-PSD e tara noastra!

Acum 5 ani

Romania mare si prospera inseamna PSD, traditii si dragoste de tara!
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Traditia voastra PSD-ista este hotia fanariota. Cu inchisoare la conac, desigur. Stati si comentati cat vreti pe internet, fiindca in strada nu aveti curaj sa afirmati asa enormitati. Si stiti asta: epoca voastra, in Sibiu, s-a sfarsit.
Raspunde

Romanul

Acum 5 ani

Hallo ! Eu asta cred: -Maricutza, Nika & Company +Anaoil+Euroil au sponsorizat legea asta ca sa le fie bine DACA vreodata o sa cada in rahat! -cred ca singura solutie ca Romania sa mai reziste peste veacuri (ma refer la nume) trebuie sa ne invadeze nemtii sa ne calareasca vreo 90 de ani si scape de noi care suntem acum in viatza , sa ne faca un land de-al lor si sa-l numeasca Romanische ceva... la fel cum au facut Anglia/Irlanda ... noi nu stim ce sa facem cu libertatea, independenta...ne batem joc de noi insine...
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

In sfarsit, dupa multe secole, se impileste adevarata "dezrobire a romilor". Traiasca libertatea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus