X
telemea

Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată, mai aproape de realitate

Telemeaua locală este tot mai aproape de a deveni Indicație Geografică Protejată. Perioada de opoziție națională, de 60 de zile, s-a încheiat de curând, fără obiecții. Așadar, România poate oferi protecție națională produsului cu denumirea Telemea de Sibiu.

Următorul pas este ca în 30 de zile acest lucru să fie publicat pe site-ul Comisiei Europene, urmând ca apoi telemeaua de Sibiu să devină protejată în țara noastră.

„Ne bucurăm să vă informăm că proiectul Asociației Producătorilor de Telemea de Sibiu -Telemea de Sibiu Indicație Geografică Protejată a trecut la următoarea etapă, odată cu finalizarea perioadei de opoziție națională. Este un proiect cu un parcurs frumos, un proiect pornit din dorința de a oferi pe piața lactatelor un produs cu foarte mare notorietate la nivel național care nu întotdeauna era și autentic. MADR prin însuși dl ministru Petre Daea și DAJ Sibiu urmăresc îndeaproape stadiul implementării și oferă asistență și consiliere atunci când situația o impune și sperăm ca în cel mai scurt timp să avem pe piața din România, apoi din Ue, Telemea de Sibiu produsă întradevăr la Sibiu”, spune Ionuț Diaconeasa, consilierul ministrului agriculturii.

După ce va fi făcut acest demers, Telemeaua de Sibiu va fi produsă și comercializată doar de grupul aplicant din județul Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Konig von Siebenburgen

    Ca telemeaua plamadita de rasinarenii care refuza apa curenta si canalizarea e cea mai buna, surclaseaza cu mult branza din Franta si Italia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact