Cel de-al doilea training organizat în cadrul proiectului KNOWinFOOD, finanțat prin programul Erasmus+ KA2 și coordonat de ULBS în parteneriat cu Universitatea Claude Bernard din Lyon, University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria, University of Debrecen, Ungaria şi Solina S.A. Alba-Iulia, România, s-a încheiat pe 24 aprilie.
Studenţii selectaţi au beneficiat de o mobilitate combinată, o parte efectuată online, (pe platforma proiectului knowinfood.grants.ulbsibiu.ro, individual) şi una aplicativă (cursuri teoretice și practice susținute de profesori și formatori de la instituțiile partenere). Training-ul aplicativ s-a desfășurat în laboratoarele Facultăţii ŞAIAPM, Solina S.A., Amylon S.A. şi ApiLife unde studenţii au lucrat în patru echipe internaționale, formată din câte un student de la fiecare universitate cu scopul de a crea produse inovatoare.
Astfel Cheese Team a creat un nou tip de brânză, din lapte de vacă, plante aromatice, legume uscate şi condimente; Yoghurt Team a creat un nou tip de iaurt din lapte de vacă, fructe liofilizate, prebiotice şi culturi starter de microorganisme; Jelly Team a reinventat tradiţionalul rahat şi a creat jeleuri pe bază de amidon cu coloranti si aromatizanti naturali, cu adaos de miere si produse ale stupului, iar Candy Team a creat dropsuri inovatoare cu coloranti si aromatizanti naturali, cu adaos de miere si produse ale stupului.
Pe parcursul activităţilor, studenţii au fost îndrumaţi de Prof.univ.dr. Mihaela Tiţa, Conf.univ.dr. Monica Mironescu, Conf.univ.dr. Cecilia Georgescu, Șef Lucrări Dr. Ing. Mihai Ognean de la ULBS, Conf.univ.dr. Georgi Kostov de la UFT Plovdiv, alături de echipa R&D de la Solina S.A, Amylon S.A şi ApiLife, şi au învăţat să proiecteze alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu și asigurând sustenabilitatea.
La finalul training-ului, cele patru echipe au concurat pentru obţinerea titlului de Best Product Award, prin prezentarea produselor obţinute, a modului de fabricaţie, costuri, sustenabilitate, precum şi a modalităţilor de promovare. În urma deliberării, juriul, format din cadre didactice ale ULBS, și reprezentanți importanți din industria de profil: Bogdan Gherman de la Scandia Food SRL, Adrian Crişan de la Eisberg Cream, Alexandru Huppert de la Solina Alba-Iulia, Florin Balan de la Pralin, a decis că iaurtul obţinut de Yoghurt Team merită titlul Best Product Award. Şi celelalte echipe au fost la înălţimea aşteptărilor şi au obţinut titlul de Best Team Award – Cheese Team, Best Essay Award – Jelly Team, Best Presentation Award – Candy Team.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Florin Balan , Cecilia Georgescu , Food Technology Plovdiv , Mihai Ognean , Scandia Food , Alexandru Huppert , Adrian Crișan , Astfel Cheese Team , Georgi Kostov , Best Essay Award , Best Presentation Award , Best Product Award , Best Team Award , Șef Lucrări Dr , Candy Team , Eisberg Cream , Jelly Team , Mihaela Tita , Solina Alba , Universitatea Claude Bernard , Monica Mironescu , Yoghurt Team , Bogdan Gherman
Vizualizari: 2704
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
MB
Acum 13 ore
Claudiu
Acum 13 ore
Liberal autentic
Acum 13 ore
Neli Oproiu
Acum 13 ore
Bobo