Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Curs Internațional de Chirurgia Umărului, organizat la Sibiu. „A fost un test de maturitate”

Curs Internațional de Chirurgia Umărului, organizat la Sibiu. „A fost un test de maturitate”

Cursul Internațional de Chirurgia Umărului a avut loc la Sibiu, în perioada 20-21 aprilie. Manifestarea științifică a cuprins cursuri instrucționale, demonstrații de tehnică chirurgicală, work-shopuri și discuții de caz și s-a bucurat de mare apreciere în rândul cursanților.

Organizarea a fost posibilă datorită celor doi medici ortopezi sibieni din cadrul SCJU Sibiu, directori de curs: Conf. Dr. Radu Fleacă, medicul șef al Secției Clinice Ortopedie a SCJU Sibiu și Conf. Dr. Mihai Roman. Au participat 55 de cursanți din toate colțurile țării, dornici de a aprofunda cunoștințele în domeniul patologiei umărului. Au fost atât medici rezidenți precum și medici specialiști și primari.

„Acest curs a fost un mare test de maturitate și de aceea suntem mândri de succesul de care s-a bucurat. Este prima dată când facem acest curs pe cont propriu, fără patronajul Academiei Americane de Ortopedie AAOS. Programul AAOS de trei ani din România s-a încheiat anul trecut. El însă continuă de fapt prin ceea ce facem noi. Continuă atât în ceea ce privește activitatea chirurgicală în zona umărului cât și în ceea ce privește procesul educațional si didactic”, a declarat Conf. Dr. Mihai Roman.
curs_sb_orto_3

Cursul s-a bucurat prezența unor lectori de marcă din Statele Unite ale Americii - Prof. Dr. William Stetson, Prof. Dr. Guido Marra, din Franța - Ph.D. Dr. Marius Scarlat, Serbia -  Prof. Dr. Vladan Stephanovici, Bosnia - Dr. Semin Bezibergovici. Aceștia s-au alăturat nucleului de medici ortopezi români - Dr. Cosmin Faur si Dr. Horia Haragus (Timișoara), Dr. Răzvan Melinte (Craiova), Dr. Ion Codoreanu (București), Dr. Adrian Todor și Dr. Cristian Buescu (Cluj-Napoca), Dr. Radu Fleacă si Dr. Mihai Roman (Sibiu).

„Vrem să le mulțumim colegilor noștri americani - dr. Bill Stetson și dr. Guido Marra, care ne-au susținut si îndemnat să continuăm. Aceasta întâlnire de la Sibiu este dovada vie ca munca lor a fost fructuoasă. Societatea Română de Chirurgia Umărului și Cotului este, de asemenea, un produs al acestui proiect”, a precizat Conf. Dr. Radu Fleacă.
În paralel cu lucrările adresate medicilor ortopezi a avut loc si un curs de o zi adresat fizio-kinetoterapeuților. Aceștia au avut ocazia să asiste la prelegeri și demonstrații chirurgicale pentru a înțelege mai bine patologia dificilă din zona umărului.
„Cred că acest curs a fost foarte interesant, eficient, bine organizat și mă bucur ca am avut ocazia sa aud din partea mai multor medici faptul ca noi fizioterapeuții împreună cu medicii ar trebui sa fim o echipă”, a declarat unul dintre participanți.

„Cursul a fost productiv, am avut ce învăța și ar fi binevenită o colaborare mai strânsă între kinetoterapeuți și medicii ortopezi, înspre folosul pacientului” a susținut alt participant la curs.

currs-ortosb_1

6.cursorto_sb_2

Planurile grupului român de chirurgia umărului nu se opresc aici. Deja s-a stabilit locația cursului de anul viitor (Cluj) precum și tema principală (patologia coafei de rotatori).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus