Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

ACTUALIZARE Trei pui de urs, abandonați în zona Cârța. “Puii au fost recuperați”

ACTUALIZARE Trei pui de urs, abandonați în zona Cârța. “Puii au fost recuperați”

Actualizare 1 mai. Cei trei pui de urs descoperiți de un sibian singuri, în apropierea localității Cîrța, au reajuns sub protecția mamei lor. ”Se pare că ursoaica și-a recuperat puii. În această dimineață, paznicii fondului de vânătoare au căutat mai multe ore ursuleții în zonă și nu mai era nici urmă de ei. Mai mult ca sigur, peste noapte, ursoaica și-a recuperat puii”, au declarat, pentru Turnul Sfatului, reprezentanții echipei care, în cursul zilei de luni, a organizat o acțiune de salvare a puilor de urs.

Știrea inițială

Mai mulți iubitori ai animalelor și reprezentanți ai unei asociații de protecție a urșilor au fost întorși din drum, după ce au plecat să salveze trei pui de urs rătăciți în zona comunei Cârța.

Puii de urs, trei la număr, au fost descoperiți de un sibian aflat la plimbare în zona dinspre Olt a localității Cârța în dimineața zilei de luni. Puii se manifestau gălăgios, fiind totodată speriați. Sibianul a alertat reprezentanții unor asociații de protecție a animalelor, fiind înștiințați totodată și reprezentanții Rezervației de urși de la Zărnești (județul Brașov). Aceștia din urmă și-au manifestat disponibilitatea de a prelua cei trei pui rătăciți, însă acțiunea de preluare a celor trei pui a fost oprită de reprezentanții fondului de vânătoare din zonă. “Noi am ajuns la câteva ore de la sesizare, am găsit puii, nu era dificil având în vedere sunetele pe care le scoteau. Dar, din ce mi-au spus ceilalți participanți la acțiune, reprezentanții fondului privat de vânătoare nu sunt de acord cu această acțiune. Ne-au cerut să plecăm, motivând că sigur ursoaica-mamă va apărea și își va recupera puii“, a declarat pentru Turnul Sfatului unul dintre cei care au participat la acțiunea de recuperare a puilor de urs.

Decizia de a lăsa puii “spre a fi recuperați de mamă“ este una greșită, consideră cei care au participat la acțiune. “Puii aceea nu au mai mult de o lună, nu cred că au ajuns la cinci kilograme fiecare. Noi am stat aproape două ore în preajmă, plus alte câteva ore vor fi trecut până să fie descoperiți și să ajungem noi acolo. Prin urmare, nu credem în scenariul că ursoaica s-ar fi temut să se apropie de puii ei, din cauză că s-ar fi speriat de mașinile și oamenii din apropiere. La ce sunete scoteau puii, ursoaica ar fi sărit și peste mașini și peste oameni și peste tot. Sigur s-a întâmplat ceva cu mama puilor. Dar este un fond de vânătoare privat, noi nu putem interveni pe teritoriul acesta fără acord, asta este, din păcate. Ne pare rău“, au mai declarat surse din rândul celor care au participat la acțiunea de la Cârța.

Reprezentanții fondului de vânătoare 29 Nou Român nu au putut fi contactați de Turnul Sfatului pentru a comenta situația.

pui urs 3 pui urs 2 pui urs 1

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

ursul

Acum 5 ani

Probabil ca cei de la fondul privat de vanatoare, stiu ce s-a intamplat cu mama, de aceea nu aveau nevoie de martori....
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Cineva a impuscat ursoaica iar acum vor sa musamalizeze cazul.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Feudalizarea României !
Raspunde

ek

Acum 5 ani

Peste ceva timp o sa.i vedem prin centrul Sibiului....si pe urma impuscati!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus