Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Ține Sibiul curat! Angajații ADI Eco Sibiu aleargă la maraton pentru “Copiii care salvează planeta“ (P)

Ține Sibiul curat! Angajații ADI Eco Sibiu aleargă la maraton pentru “Copiii care salvează planeta“ (P)

Și în acest an, angajații Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco Sibiu vor participa la Maratonul internațional Sibiu, pentru a susține un proiect care încurajează elevii din clasele primare să identifice problemele ecologice din Sibiu.

“Copiii salvează Planeta“ este numele proiectului pentru care reprezentanții ADI Eco Sibiu vor alerga la Maratonul Sibiului din acest an. „Proiectul vizează educația ecologică a copiilor, în ideea că ei sunt decidenții de mâine și ne dorim să ia decizii pro natură, pentru binele Planetei și, implicit, al lor. Deși impactul pe care îl urmărim este în special pe termen lung, este important ca cei mici să descopere problemele curente de mediu pentru ca, în viitor, lucrurile pe care astăzi le luăm de-a gata – aer curat, păduri, apă potabilă etc. – să mai existe. Poate sună ciudat, dar în unele părți ale lumii aerul este irespirabil și nu cred că ne dorim așa ceva pentru copiii noștri”, spune Raluca Faloba, din partea Asociației „Joaca de-a ecologia”, care a inițiat proiectul “Copiii salvează planeta“. Dintre toate problemele și soluțiile găsite de micuți, vor fi alese trei, care vor fi incluse într-o carte care va fi ilustrată tot de un copil. „Cu banii strânși la maraton, vrem să lansăm această carte. Proiectul presupune o etapă în care elevii propun povești. Noi le vom selecta apoi pe cele trei care vor fi tipărite, iar un copil talentat se va ocupa de ilustrații. În decembrie planificăm să lansăm cartea efectiv. Suntem convinși că cei mici vor găsi soluții creative la problemele de mediu identificate și cei trei autori dar și ilustratorul vor fi premiați cu jocuri eco-educative”, mai arată reprezentanții Asociației.

“E vorba de viitor“

Participarea reprezentanților ADI Eco Sibiu la fiecare ediție a Maratonului Sibiu a devenit o tradiție, mai ales prin prisma proiectelor susținute prin aceste participări. “Misiunea ADI Eco Sibiu este aceea de a determina populația Sibiului să conștientizeze importanța colectării selective a deșeurilor, sistem creat pentru a asigura o calitate ridicată a vieții în armonie cu mediul înconjurător. Prin urmare, este firesc ca în cadrul acestui maraton să susținem proiecte despre ecologie, despre conștientizarea respectării mediului înconjurător pornind de la modul în care fiecare dintre noi tratează chestiunea deșeurilor. Este vorba de viitorul nostru, al tuturor“, arată reprezentanții ADI Eco Sibiu.

Sibienii sunt îndemnați să se alăture reprezentanților ADI Eco Sibiu în acest demers. Mai ales că asociația care a inițiat proiectul “Copiii salvează planeta“ oferă și un premiu special unuia dintre alergătorii la maraton: o jachetă a unui brand foarte cunoscut, produsă integral din materiale reciclate. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Mai multe detalii despre Joaca de-a ecologia puteți afla pe pagina acestora de Facebook (link aici)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus