Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Mircea Cazan, după ce a vizitat ultimul trib de canibali descoperit: O excursie care-ți schimbă prioritățile în viață

Mircea Cazan, după ce a vizitat ultimul trib de canibali descoperit: O excursie care-ți schimbă prioritățile în viață

A fost în Papua Noua Guinee și a vizitat ultimul trib de canibali. La întoarcere, a făcut un film în care prezintă populația care încă se află cu 10 mii de ani în urmă. Deputatul Mircea Cazan spune că o excursie de acest tip te determină s-ți reevaluezi prioritățile în viață. ”O vizită în Papua, o vizită în mod special la acest trib Korowai, care este ultimul trib de canibali descoperit, îți schimbă prioritățile în viață și începi să-ți faci o analiză a vieții. (...) Încercați să închideți ochii și când îi deschideți vă aflați cu 10 mii de ani în urmă. Acești oameni nu cunosc fierul. Nu știu în ce zi s-au născut, nu au noțiunea banului”, a povestit Cazan într-o emisiune Turnul Sfatului TV. În opinia deputatului, aceste triburi, așa cum arată ele acum, vor dispărea în mai puțin de 20 de ani. ”Cred că în 20 de ani această civilizație va dispărea. Copiii, după ce dau de tehnologie, îi pierzi. Când văd că la marginea satului unchiul, mătușa sunt îmbrăcați, vor vrea și ei„, povestește deputatul.

Întrebat cum e să te întorci din mijlocul unor oameni care trăiesc ca acum 10 mii de ani și să te urci în ultimul model Tesla, Mircea Cazan spune că  ”omul poate suporta foarte multe și bune și rele. De la rău la bine poți suporta foarte ușor, e mult mai greu invers, de la bine la greu”.

Aceste triburi din vestul insulei Noua Guinee unesc aproximativ 4.000 de indivizi care trăiesc ca acum 10.000 de ani: trăiesc în junglă, cred în vrajitorie, nu cunosc fierul, doar culeg și vânează și de abia ce s-au lăsat de mâncat carne de om.

Tribul Korowai se află la 150-160 de km de țărmul mării Arafura, pe lângă râul Ndeiram Kabur. Se spune că foarte puțini Korawai au văzut oameni albi, pe care îi considera “laleo”, adică demoni sau fantome.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/uZWhUSEa0zA

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Branțu de la pantof

Acum 5 ani

Sper sa va schimba si intentiile electorale...lasati politica alaturi de dna Turcan care a studiat la Moscova !!! !!!! De asemenea alaturi de Sovaiala UTC-istul sef si Neagu kilerrul Metalcar !!!!!!!!!!!!!!! Lasati tinerii dle Cazan sa aiba o sansa im politica !!!!!!!!
Raspunde

Mhircia

Acum 5 ani

Așa simt și cei care vin din SUA în România și vad unde ne au dus politicienii ca el. Ultimul model de Tesla e 3 și nu cel la care făceați reclama săptămânile trecute.
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 5 ani

Atunci să-i trecem pe liste, dacă nu au noțiunea banului. Nici dl. Cazan nu prea o are, dacă a dat atâția bani să ajungă așa departe. Dar noțiunea caselor o are dl. deputat ?
Raspunde

ek

Acum 5 ani

10000 ani? S.o creada mutu! Daca tot e moda cu evreii, consulta.i! Poate afli numarul corect al anilor@
Raspunde

Teo

Acum 5 ani

Nu era nici o paguba daca ramanea acolo.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

După Tzigara -Samurcaș , întâiul antropolog al țării ! Totuși , papuașii l -au ratat ! Câtă impostură suporta România ? Acum avem toate argumentele pentru coagularea Dreptei ! Recitiți articolul ! Integral !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 5 ani

o gramada de hateri care probabil nu au ascultat/vazut nici 2 minute din film. omul prezinta o realitate, realmente, paralela noua si, pentru cei mai multi, inaccesibila. stim ca e un excentric dar traieste din banii lui de acasa, nu din politica, de ce are bani de acasa? pentru ca, la timpul lui(pana in anii 2000) a fost un vizionar in ceea ce priveste cablul si,mai ales, internetul.
Raspunde

nazac

Acum 5 ani

Din pacate Turnul Sfatului a ajuns blogul lui Cazan - ba isi cumpara masina, ba pleaca in vacanta, ba trage apa la noul lui WC. Ce mai campanie electorala....
Raspunde

Claudiu

Acum 5 ani

Se pare ca se pricepe mai bine dl.Cazan la triburi decat la politica....sau au ceva in comun....Pacat ca doar atat se poate spune despre unul dintre cei mai longevivi politicieni locali. Cam cu asta se poate lauda....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fabian Apolzan

Acum 5 ani

Cam seamana cu cei de la USR din descrierea dlui Cazan, la fel de... cum le zicea dna Dancila, ca nu imi mai amintesc?!
Raspunde

Coca din CISnaDIOARA

Acum 5 ani

...oare di ce n o fi ramas acolo - aici n o mai duce mult domnul Cazan :(
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Am scris ieri ca membrii triburilor se machiaza si se mascheaza odata cu venirea turistilor, si (probabil domnu Cazan) mi-o sters comentariul. Greu, tot mai greu cu cenzura asta. Ce sa faci, e pagina lor....
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Ma tot uit, care din foto este d-nul Cazan?
Raspunde

McD

Acum 5 ani

..ala cu cravata...
Raspunde

Nico Leta

Acum 5 ani

M Cazan - ultimul canibal de la PNL SIBIU !! si asta e bine asa :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus