Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

USR Sibiu a strâns 8.500 de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”. Acum se extind și pe B-dul Mihai Viteazul

USR Sibiu a strâns 8.500 de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”. Acum se extind și pe B-dul Mihai Viteazul

Sibiul este printre județele cu cele mai multe semnături strânse în cadrul proiectului ”Fără penali în funcții publice”, prin care se încearcă modificarea Constituției. „După o lună de la startul campaniei, în Sibiu s-au strâns aproximativ 8 500 de semnături, motiv pentru care Sibiul se află astfel în top trei județe din țară la numărul de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”. Considerăm că  putem da cu toții o dovadă de implicare cetățenească și să fim astfel un exemplu pentru toți românii. Îi așteptăm în continuare pe sibieni să semneze și să fie voluntari pentru colectarea celor 500.000 de semnături la nivel național”, a declarat Diana Mureșan, coordonator „Fără penali în funcții publice” Sibiu și vicepreședinte USR Sibiu.

Acum sunt trei locații unde cetățenii pot semna: sediul USR Sibiu – B-dul Victoriei, nr. 14 (de luni până vineri, între orele 9 și 14), sediul FDGR Sibiu – str. General Magheru, nr. 1-3 (de luni până vineri, între orele 8 și 15)  și cortul „Fără penali în funcții publice de pe B-dul Mihai Viteazul (de luni până vineri, între orele 14 și 20, în weekend între 10 și 20). Cortul va fi mutat peste două săptămâni în Ștrand (lângă magazinul Profi).

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” are ca scop modificarea articolul 37 din Constituție care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elefterie Ciorogar

Acum 5 ani

Asta ne lipseste, sa ne conduca tinerii astia care nu stiu decat fa facebok si smartphoane!!! Lasati oamenii care i-am votat sa ne conduca nu mai inventati metode sa intoarceti votul nostru, al romanilor adevarati!!!
Raspunde

Laie

Acum 5 ani

Adica romanii adevarati sunt penali?
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

"Oamenii PE care i-am votat", comunistilor! Unul nu stiti sa vorbiti o iota romaneste! Singura cultura pe care o aveti este cea a furtului. Pe Facebook sau Smartphones tinerii astia care vor sa va conduca macar scriu si vorbesc corect.
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 5 ani

Mos Congres, numa o intrebare: cu cat ti-a crescut factura de curent fata de aia de exact acum 12 luni? btw, tinerii aia cu smartphoane ( :) ) iti platesc tie pensia.
Raspunde

Elefterie Ciorogar

Acum 5 ani

De parca eu n-am platit-o bunicilor lor!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andreea Chiritescu

Acum 5 ani

Haideti sa fim seriosi, cu totii am incalcat legea si am avut probleme cu statul abuziv, pentru ca nu te poti ridica in viata pe legile astea facute prost pentru straini. Avem si multi dusmani pentru ca am muncit si am facut un rost in viata, bine am avut si probleme dar daca ai dosar penal nu inseamna ca nu iti iubesti tara si nu lupti pentru ea!
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Ai dreptate! Pana la urma si cele 10 porunci au fost facute tot de straini. De evrei chiar! Este insa epocala constructia logica: "cu totii am incalcat legea, ridicandu-ne in viata, pentru ca asa am muncit si am facut un rost in viata." E incredibil cum hotii cred ca isi pot permite sa ne dea lectii in ziua de azi, ba inca sa ne dea si lectii de viata.
Raspunde

Voltaire

Acum 5 ani

Luna mai e o luna frumoasa, nu stiu si daca pentru strans de semnaturi pentru USR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus