X
simtion, bogdan trif

Liderii PSD Sibiu despre tarifele de salubrizare: “se comportă de parcă ar avea o tiparniță de bani secretă“

Faptul că aleșii din Consiliul Județean și cei din Consiliul local Sibiu au aprobat majorarea tarifelor percepute pentru i-a determinat pe liderii PSD să lanseze o serie de acuzații la adresa administrațiilor locale.

Social-democrații au votat împotriva majorării tarifelor percepute de operatorul de colectare și transport a deșeurilor din zona 1 a județului, majorări justificate prin creșterile de costuri generate de creșterea salariului minim pe economie și creșterea prețurilor la carburanți, de exemplu. Această majorare a tarifelor de colectare și transport (de la 165,56 lei/tonă, la 198,64 lei/tonă, prețuri fără TVA) urmează a fi votată în Adunarea generală a asociaților din cadrul ADI Eco Sibiu, după ce fiecare membru (localitate) va fi adoptat o hotărâre în consiliul local prin care să își delege reprezentantul să voteze într-un anumit fel.

Majorarea tarifelor a stârnit interes în condițiile în care acestea sunt achitate din taxele de salubrizare încasate de primării de la cetățeni. Reprezentanții autorităților locale au dat asigurări că taxele încasate de la cetățeni nu vor crește, în ciuda majorării tarifelor la transport și colectare. Explicațiile autorităților nu sunt mulțumitoare pentru social-democrații sibieni. ”Eu nu mai am încredere în acești oameni. Eu am fost trimis aici să apăr interesele sibienilor, nu interesele unei firme sau alta. Nu am nimic împotrivă, să își mărească veniturile, nu e treaba noastră, dar să le mărească făcându-şi societatea eficientă, nu pe banii oamenilor”, declară, spre exemplu, Ioan Stroie, consilier local din partea PSD.

“Atitudine sfidătoare“

Președintele organizației județene, Bog Trif, este mult mai virulent în discurs. El acuză CJ și Primăria Sibiu că se comportă ca și cum “ar avea o tiparniță de bani secretă“, fiind încredințat că majorarea tarifelor va fi resimțită, în cele din urmă, și de către cetățeni. “Sibiul se numără printre municipiile cu cele mai mari taxe și impozite din țară, fără ca serviciile să fie pe măsura sumelor plătite de sibieni. Colegii liberali și cei de la FDGR ar trebui să înțeleagă că Primăria și Consiliul Județean Sibiu nu sunt SRL-urile domniilor lor, iar instituțiile sunt administrate de aleșii locali, dar finanțarea este asigurată din banii oamenilor. Aşadar, avem de-a face, din nou, cu o atitudine sfidătoare la adresa sibienilor şi cu praf în ochi aruncat oamenilor de bună credință, care vor fi puși, în cele din urmă, să plătească din buzunar o taxă exagerat de mare, asta dacă nu cumva consilierii locali sau doamna «președintă» a CJ Sibiu își vor dona salariile şi vor plăti în locul sibienilor. Îndrăznesc să pun totuşi la îndoială generozitatea acestor aleși care știu să facă administrație pe spatele și pe munca sibienilor“, transmite Bogdan Trif prin intermediul unui comunicat de presă.
Liderul PSD Sibiu susține că membrii de partid vor monitoriza situația salubrizării. “Concluzia este că: orice manager prost alege ca singură soluție împovărarea populației prin creșterea de taxe şi impozite. Nu voi fi de acord niciodată cu politica actualei conduceri a Primăriei Sibiu de a percepe printre cele mai mari taxe din tară, în timp ce serviciile prestate de Primărie şi societăţile din subordine lasă foarte mult de dorit”, mai susține Trif.

Citește și Creșterile salariale măresc tariful de colectare și transport a deșeurilor

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Petruta Lotrean

  Ar putea sa lasa mai ieftin si la Ocna ca la Sibiu nu ai unde sa mergi sa te simti bine cu familia, doar fite si lucru slab.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  Nesimtitii si penibilii astia de la PSD vin cu tot felul de texte care se potrivesc 101% mizeriei de partid din care vin si, cu tema de acasa, trebuie sa dea in oricine nu are halena rosie in Sibiu.
  Incompetenta, tiparnita de bani? vorbesti despre viorica 20-20 si andrei stirbul de la economie?
  stai voi linistiti, ****, ca nu pupati voi voturi in Sibiu.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Elefterie Ciorogar

  Sa se ieie de ei, ca de-aia i-am votat! Bravo, dle Trif, asa se face polituca adevarata pentru romanii adevarati care tin la dvs. si va voteaza de fiecare data!!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mara

  Inteleg lupta politica dar nu credeam sa existe atata nesimtire si la generatia noua a PSD. Dupa masurile care au dus la scumoiri in cascada logic este ca vor exista repercursiuni. Asta pentru cei care judeca si nu combat doar de amorul artei! Rusine Bogdan Trif!!!

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @mara

  Despre ce vorbesti ? Au crescut salariile …… vezi ca veniturile au fost taiate pe vremea pdl istilor. Tu , oricum, esti din alt film !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lol

  Oare dnul Bogdan stie in ce partid activeaza? Mai stie ca nu e bine sa fluieri in biserica adica sa nu vorbesti la aldepsde de tiparnita de bani pe care dansii au pornit-o? Stie cat e inflatia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact