Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Grevă la DGASPC. Angajatele își cer din nou sporurile

Grevă la DGASPC. Angajatele își cer din nou sporurile

În jur de 20 de angajate ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu au ieșit astăzi în fața instituției, refuzând să se întoarcă la muncă până nu vor discuta din nou cu conducerea despre sporurile pe care nu le mai primesc. 

Aceasta nu este prima inițiativă a celor de la DGASPC. Săptămâna trecută, un protest asemănător a avut loc în fața Consiliului Județean Sibiu. Infirmierele, îngrijitoarele și asistentele medicale sunt foarte nemulțumite că nu-și mai primesc sporurile, cuprinse între 50 și 75 la sută, unele dintre ele chiar câștigate în instanță și rămase să fie puse în aplicare.

„Anul acesta, pentru oamenii care lucrează în tot ce înseamnă aparat propriu și centre aflate în subordinea și în structura DGASPC, nu se acordă niciun fel de spor. La noi nu s-au mai dat deloc sporurile din decembrie 2016. Anul trecut, la nivel de sindicat, am intentat proces pentru colegii de la Tălmaciu și Râul Vadului și am câștigat acum la Curtea de Apel. Urmează să își primească sporurile pe care nu le-au primit anul trecut, dar în cinci ani, conform legii. Problema acum este însă faptul că angajații nu mai primesc deloc sporuri la momentul actual”, spune Cosmin Popa, liderul sindicatului SLAS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

ion

Acum 5 ani

rusine câmpean că privezi niste oameni de drepturile lor legale
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Astea au grija de copiii judetului si de drepturile lor??? Io credeam ca sunt de la getesib...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus