X
31818940_2077380665623863_2679499339990040576_n

Proiect sibian. Vor să înlocuiască paiele din plastic cu paie din paste

Asociația “Joaca de-a ecologia” încearcă să determine barurile, cofetăriile și restaurantele din Sibiu să înlocuiască paiele din plastic cu alternative prietenoase cu mediul. Localurile au fost provocate pe pagina de Facebook a asociației, sub numele “No, ui’ ca-i pai din paste” iar sibienii sunt încurajați să specifice localul unde doresc să vadă această schimbare.  “Vrem să vedem care este primul local din Sibiu care face acest pas înainte. Paiele din plastic nu sunt biodegradabile și afectează mediul înconjurător. În Marea Britanie, de exemplu, se discută deja despre interzicerea folosirii acestora. Sibiul ar putea fi un exemplu pentru România, dacă localurile acceptă provocarea noastră. Există mai multe variante eco-friendly de paie, iar cele din paste par a fi o soluție bună, de aici și numele provocării noastre”, spune Raluca Faloba, președintele Asociației “Joaca de-a ecologia”.

Conform BBC, doar în Marea Britanie sunt folosite anual 8,5 miliarde de paie de plastic. Acestea se află printre primele 10 cele mai întâlnite deșeuri colectate în cadrul acțiunilor de curățare a plajelor.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate, precum ateliere, cărți pentru copii, ieșiri în natură și ecologizări de spații verzi. Organizația participă anul acesta la Maratonul Internațional de la Sibiu cu proiectul “Copiii salvează Planeta” pentru a strânge fondurile necesare realizării unei cărți cu povești pe teme ecologice scrise de elevii din clasele primare din Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  i

  Pe bune? astia cu ideaea sunt alea din grupul de mamici?
  O data pusa in aplicare ideea asta o sa veniti cu scandal, cum ca aceste paie din paste sunt tari, si strica dantura copiilor, sau se ranesc pe cerul gurii, sau se sparg, se inghit si se inneaca copii.
  Va rog eu dragi doamne cu “idei” gasiti-va un loc de munca si lasati viziunile!
  De altfel ce faceti cand se infunda cu ramasite de lamaie?
  sau ce faceti cand vi se pune pasta intr-o bautura calda, ca sa nu zic fierbinte, si se inmoaie???
  =))))))

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   clau

   Sau putem sta cu mainile in san si sa batem din gura fara sa gandim constructiv (ca tine) in timp ce apele lumii se umplu de plastic si la fel stomacul tuturor vieturitoarelor din jurul nostru …si inclusiv al oamenilor.
   Gandeste putin si apoi da-ti cu parerea.

   Felicitari asociatiei!!! tot respectul

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Iare

  Zice bine primul. Sunt periculoase paiele din paste la copii! Dacă vor fi localuri care au doar paie de paste va trebui sa îmi duc copilul altundeva….

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   lol

   E ciudat ca unele mamici nu stiu asta…paie din paie au mai fost si pe vremea lui nea ceasca si erau ok, se importau din China, cred….

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Angel Delano cu tulumba

  eu zic sa puie paie din macaroane da sa deie si sosul ragu sau bolognese sau matraciana sau de zmantana , si sunca si bakon, gratis

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A

  Iare….va trebui sati duci copilul pe alta planeta in ritmul in care o distrugem pe asta 😉 si ce paie se folosesc la bauturile fierbinti? majoritatea sunt folosite la sucuri si coctailuri…mai si sorbiti ceaiul si cafeaua ca nu muriti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact