X
20180504_125103

În gaura iepurelui din Piața Mare: Parcă a gătit chelnerul

Deschis de vreo lună, restaurantul The Rabbit Hole din Piața Mare este exemplificarea perfectă pentru criza de bucătari existentă pe piața sibiană.

De afară restaurantul arată bine și, foarte important, este original. Ideea de a face o terasă în bolta clădirii istorice din Piața Mare face toți banii pentru că priveliștea este superbă și inegalabilă în orice alt local din zona centrală. Apoi, becurile fade de deasupra, adierea rece și grădina din spatele curții creează o atmosferă boemă. Parcă te îmbie să faci în ciudă zilelor călduroase și să te lungești la umbră, lângă o băutură rece. La Rabbit Hole au multe limonade, beri, cidru, ai de unde alege.

Pe urmă vine mâncarea. Care este cu totul și cu totul altă poveste. De când ne-am așezat la masă, chelnerița drăguță ne-a lămurit scurt: Avem doar omletă, de la micul dejun, și pizza. Mă uit la ceas. Ora 13:00 și ceva. Omletă la ora asta? ”Am deschis de curând și doar asta avem în meniu”. De curiozitate, să am ce testa, am comandat o omletă și o pizza.

20180504_125041

Omleta a fost o dezamăgire de la prima vedere. Arsă, acoperită de pâine prăjită și cu câteva feliuțe de roșie pe lângă. Arată deplorabil. Gustul nu doar că a confirmat imaginea, dar a accentuat nemulțumirea. O omletă arsă și îmbibată în ulei… cu roșii fără gust și pâine fadă.

Pizza arată ceva mai bine. Nu are nicio legătură cu pizza de la mama ei, dar este pe placul sibienilor și al turiștilor, cu topping mult, pe principiul: cu cât sunt mai multe ingrediente aruncate peste blat cu atât are un gust mai bun. Ciuperci și șuncă din supermarket. Ei bine, nu avea neapărat un gust mai bun, de fapt, a fost o pizza cât se poate de banală, cum găsești aproape la orice local din centru.

20180504_125445

Practic, n-ai ce să alegi. M-am simțit ca și cum ar fi gătit chelnerul, ceva rapid, în cinci minute. De fapt, nu știu cine a gătit, dar cum restaurantul e proaspăt deschis este evident faptul că nu-i deloc la îndemână să găsești bucătari buni în Sibiu. Sau poate oamenii nu-și propun asta…

Cert este însă că mai merg la The Rabbit Hole. Nu pentru mâncare, ci pentru spațiu și atmosferă. O bere, două… sub bolta lor răcoroasă, vara, face toți banii. După câteva beri cine se mai uită la mâncare?

20180504_125457

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ridichie Iglesias

  Cred ca la fel e si in primarie,doar sint vecini,nu aveau pe cine sa puna primar si au ales femeia de serviciu. Cam multa lume nepotrivita practica munca in zadar.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marinel Receu

  Inca un local de hipsteri obositi, in care se sta cu laptopul in fata in timp ce se serveste bere radler, cu ochii mereu pe bicicleta pliabila de la usa, care daca n-ar fi extrem de scumpa, n-ar interesa nici cel mai sarac hot din lume!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian

  Cred ca va referiti la “ospatari” care nu au facut scoala de ospatari…..cei care au facut o scoala de ospatari daca nu stiti fac in primul si al doilea an bucatarie si ospatarie impreuna, si abea al 3 lea an se decide daca vrea ospatar sau bucatar…. deci un ospatar invata sa gateasca… numai ca la ora actuala sunt “ospatari” toti care pun mana pe o farfurie care au terminat profile de mecanica sau alt gen…deci va rog…. nu scoateti asemenea aberatii !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Cronică de restaurant
 • Contact