Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

În gaura iepurelui din Piața Mare: Parcă a gătit chelnerul

În gaura iepurelui din Piața Mare: Parcă a gătit chelnerul

Deschis de vreo lună, restaurantul The Rabbit Hole din Piața Mare este exemplificarea perfectă pentru criza de bucătari existentă pe piața sibiană.

De afară restaurantul arată bine și, foarte important, este original. Ideea de a face o terasă în bolta clădirii istorice din Piața Mare face toți banii pentru că priveliștea este superbă și inegalabilă în orice alt local din zona centrală. Apoi, becurile fade de deasupra, adierea rece și grădina din spatele curții creează o atmosferă boemă. Parcă te îmbie să faci în ciudă zilelor călduroase și să te lungești la umbră, lângă o băutură rece. La Rabbit Hole au multe limonade, beri, cidru, ai de unde alege.

Pe urmă vine mâncarea. Care este cu totul și cu totul altă poveste. De când ne-am așezat la masă, chelnerița drăguță ne-a lămurit scurt: Avem doar omletă, de la micul dejun, și pizza. Mă uit la ceas. Ora 13:00 și ceva. Omletă la ora asta? ”Am deschis de curând și doar asta avem în meniu”. De curiozitate, să am ce testa, am comandat o omletă și o pizza.

20180504_125041

Omleta a fost o dezamăgire de la prima vedere. Arsă, acoperită de pâine prăjită și cu câteva feliuțe de roșie pe lângă. Arată deplorabil. Gustul nu doar că a confirmat imaginea, dar a accentuat nemulțumirea. O omletă arsă și îmbibată în ulei... cu roșii fără gust și pâine fadă.

Pizza arată ceva mai bine. Nu are nicio legătură cu pizza de la mama ei, dar este pe placul sibienilor și al turiștilor, cu topping mult, pe principiul: cu cât sunt mai multe ingrediente aruncate peste blat cu atât are un gust mai bun. Ciuperci și șuncă din supermarket. Ei bine, nu avea neapărat un gust mai bun, de fapt, a fost o pizza cât se poate de banală, cum găsești aproape la orice local din centru.

20180504_125445

Practic, n-ai ce să alegi. M-am simțit ca și cum ar fi gătit chelnerul, ceva rapid, în cinci minute. De fapt, nu știu cine a gătit, dar cum restaurantul e proaspăt deschis este evident faptul că nu-i deloc la îndemână să găsești bucătari buni în Sibiu. Sau poate oamenii nu-și propun asta...

Cert este însă că mai merg la The Rabbit Hole. Nu pentru mâncare, ci pentru spațiu și atmosferă. O bere, două... sub bolta lor răcoroasă, vara, face toți banii. După câteva beri cine se mai uită la mâncare?

20180504_125457

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Zero

Acum 5 ani

Deci e bar ....ce a fost si inainte :) I
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

O bere...2ua.....beni beni :))
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Cred ca la fel e si in primarie,doar sint vecini,nu aveau pe cine sa puna primar si au ales femeia de serviciu. Cam multa lume nepotrivita practica munca in zadar.
Raspunde

Marinel Receu

Acum 5 ani

Inca un local de hipsteri obositi, in care se sta cu laptopul in fata in timp ce se serveste bere radler, cu ochii mereu pe bicicleta pliabila de la usa, care daca n-ar fi extrem de scumpa, n-ar interesa nici cel mai sarac hot din lume!
Raspunde

Sibian

Acum 5 ani

Cred ca va referiti la "ospatari" care nu au facut scoala de ospatari.....cei care au facut o scoala de ospatari daca nu stiti fac in primul si al doilea an bucatarie si ospatarie impreuna, si abea al 3 lea an se decide daca vrea ospatar sau bucatar.... deci un ospatar invata sa gateasca... numai ca la ora actuala sunt "ospatari" toti care pun mana pe o farfurie care au terminat profile de mecanica sau alt gen...deci va rog.... nu scoateti asemenea aberatii !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus