Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Pentru copii, tineri și vârstnici. Primul centru pentru comunitățile marginalizate va fi în Lazaret

Pentru copii, tineri și vârstnici. Primul centru pentru comunitățile marginalizate va fi în Lazaret

Administrația locală a lansat procedura de atribuire de întocmire a documentației prealabile pentru construirea unui Centru multifuncțional destinat comunităților marginalizate. În acest centru elevii își vor putea pregăti temele și se vor putea juca, tinerii vor primi consiliere, iar vârstnicii vor putea socializa.

Potrivit temei de proiectare realizată de Primăria Sibiu în vederea elaborării studiului de fezabilitate în baza căruia să fie construit acest centru multifuncțional, locul investiție a fost stabilit pe strada Oțelarilor din cartierul Lazaret. În prezent, terenul în suprafață de 435 de mp este ocupat de o structură metalică, folosită în trecut ca atelier școlar în cadrul Liceului tehnologic “Henri Coandă“.

În locul acestui atelier ar urma ridicată o clădire nouă, în care să funcționeze un complex de servicii care să deservească aproximativ 120 de persoane în fiecare zi: 30 de locuri pentru copii de vârstă școlară, aflați în dificultate socială, 20 de locuri pentru vârstnici, 20 de locuri pentru tinerii din familii în dificultate care să poată desfășura activități culturale, educaționale, sportive sau de consiliere și 50 de locuri pentru activități de consiliere și educație parentală. “Centrul de zi pentru copiii de vârstă preșcolară defavorizați are în vedere realizarea în principal a următoarelor activități: pregătirea temelor școlare, activități recreative și de socializare, orientare școlară și profesională și consiliere psihologică, consiliere pregătire profesională și sprijin pentru părinți. În cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice (club) se vor asigura următoarele servicii comunitare pentru persoanele vârstnice: prevenirea marginalizării sociale și sprijin pentru reintegrare socială prin consiliere juridică, medicală și psiho-socială și activități recreative de grup care facilitează și încurajează legăturile interumane și participarea persoanelor vârstnice la viața socială, de tipul șah, rummy, tenis de masă, cursuri de dans, teatru, calculatoare, gimnastică, ergoterapie“, se arată în tema de proiectare. Reprezentanții Primăriei arată că aceste propuneri sunt orientative și proiectantul nu trebuie să le considere nici limitative și nici restrictive, forma finală urmând a fi stabilită în urma consultării cu reprezentanții administrației locale.

În ceea ce privește spațiile care trebuie amenajate, viitoarea clădire ar trebui să aibă o ludotecă, una-două săli pentru clubul vârstnicilor, două birouri care să fie folosite ca și spații pentru consiliere, dar și spații tehnice și administrative. Clădirea va mai trebui să aibă minim două spații pentru activități de grup, unul cu mese și scaune și unul cu mobilier specific activităților de educație. În fine, alte trei săli multimedia ar urma create pentru activități de formare: cursuri de dans, gimnastică, IT, activități muzicale etc.

“Investiția dorită va cuprinde pe lângă construcția efectivă a clădirii și dotarea cu echipamente adecvate nevoilor activităților și beneficiarilor: mobilier specific, echipamente pentru cabinete, inclusiv pentru sălile multifuncționale, sisteme și echipamente pentru persoane cu dizabilități, echipamente IT, programe informatice și echipamente de informare și comunicare, instrumente muzicale și multimedia etc.“, tema de proiectare
Procedura de atribuire contractului de realizare a SF-ului pentru Centru multifuncțional destinat comunităților marginalizate a fost lansată de Primăria Sibiu în 10 mai 2018, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru ziua de 17 mai. Bugetul maxim alocat acestui contract este de 54.000 de lei, iar termenul de realizare a SF-ului este de 60 de zile de la semnarea contractului.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus