Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Deţinătorul mărcii “Arsenie Boca”: Sute de firme şi Mănăstirea Prislop vând obiecte de cult ilegal

Deţinătorul mărcii “Arsenie Boca”: Sute de firme şi Mănăstirea Prislop vând obiecte de cult ilegal

Sute de firme din ţară, precum şi Mănăstirea Prislop, au fost notificate, în ultimele 8 luni, de deţinătorul mărcii “Părintele Arsenie Boca” cu privire la faptul că vând ilegal, fără licenţă, obiecte de cult cu chipul fostului stareţ. Plângeri au fost depuse la Poliţie, DIICOT sau Parchet.

Gheorghe Emanuel Daniel, tânărul de 24 de ani din Arad care susţine că deţine licenţa pe România pentru marca înregistrată “Părintele Arsenie Boca”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în ultimele opt luni au fost notificate sute de firme din întreaga ţară, dar şi Mănăstirea Prislop, unde se află mormântul fostul stareţ, cu privire la faptul că vând ilegal obiecte de cult care folosesc numele sau imaginea acestuia.

Tănârul din Arad a susţinut că marca “Părintele Arsenie Boca” a fost înregistrată anul trecut la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie - Aditional Worldwide Care Services Ltd, iar Gheorghe Emanuel Daniel este singurul din România care a primit licenţa de folosire a drepturilor.

“Au fost trimise notificări din partea companiei englezeşti la sute de firme din ţară, prin care se stipulează că eu sunt licenţiat în România. Notificările sunt trimise de şapte - opt luni, au fost sute de firme înştiinţate, o grămadă de mănăstiri, inclusiv Mănăstirea Prislop. Există un dosar penal în curs de anchetă”, a afirmat Gheorghe Emanuel Daniel.

Firma cu sediul în Marea Britanie care deţine drepturile de proprietate intelectuală pentru marca “Părintele Arsenie Boca” a trimis, vineri, un comunicat de presă, în care precizează că a oferit licenţele gratuit şi solicită “doar transparenţă în afaceri”.

“Ne pare rău să realizăm că nimeni nu înţelege lucrurile elementare legate de proprietatea intelectuală şi de mărcile de comerţ, ba mai mult, observ că şi cei din mass-media promovează părerile personale a unor entităţi, fără pregătire sau cu studii medii, persoane care omit faptul că licenţele le-am oferit gratuit şi cerem în esenţă doar transparenţă în afaceri şi plata taxelor către stat, lucru neobişnuit în România, aşa cum am specificat şi în plângerea penală formulată. Ţin să anunţ opinia publică că “Padre Pio” (trade mark) este cel mai popular sfânt catolic, canonizat ,”cu acte în regulă“ din lume, ale căror drepturi de marcă comercială sunt deţinute de câteva zeci de companii private fără apartenenţă bisericească. Aceste companii împart această marcă pe diferite ţări şi/sau clase Nisa. Menţionez că este o practică comercială legală, practicată, acceptată la nivel mondial, nicidecum nu se poate vorbi despre rea intenţie sau rea credinţă. Asta este practica legală, asigură transparenţă, cum nu se întâmplă în prezent, după cum reiese şi din plângerea penală pe care am formulat-o. Vă rog să verificaţi pe site-ul European Intelectual Property Office marca comercială “Padre Pio“. Doresc să mulţumesc prin prezenta tuturor persoanelor şi ONG -urilor, atât din ţară cât şi din străinătate, care ne-au ajutat în activitatea noastră, dezinteresaţi material, interesaţi doar de aflarea şi prezentarea adevarului, curajoşi mulţi dintre ei riscându-şi astfel confortul financiar şi social”, arată reprezentanţii Aditional Worldwide Care Services Ltd.

Zeci de icoane şi cărţi cu Arsenie Boca au fost confiscate dintr-un magazin din Arad, marţi, după ce un tânăr, Gheorghe Emanuel Daniel, care spune că deţine în România marca „Părintele Arsenie Boca”, a făcut o sesizare la Poliţie.

Patriarhia Română susţine că nicio persoana privată nu are dreptul să se folosească de numele lui Arsenie Boca, menţionând că Arhiepiscopia Bucureştilor a luat „atitudine fermă” faţă de deţinerea mărcii „Părintele Arsenie Boca” solicitând persoanei care susţine că are marca să renunţe la aceasta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Ciprian

Acum 5 ani

Iti dai seama cum isi roade unghiile prea-fericitul, ca a ratat o asemenea afacere? Cred ca a afuristit deja cativa consilieri ca nu au mirosit asta. :))))))))))))))))
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Poate înregistrează BOR marca “ Gheorghe Emanuel Daniel “ !
Raspunde

Nopai'

Acum 5 ani

Un parfum,cu denumirea marci, pe cand?? Sau 'costum traditional- sud'Carpatin' cu trei dungulite? Sau bautura spirtoasa 'A.B.'?
Raspunde

Calin

Acum 5 ani

Musai sa inregistreze si marca Maica Domnului, Isus ....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus