Ghidul Gault&Millau care acoperă 141 de localuri din șase orașe din țară, printre care și Sibiul, va fi publicat luni, se anunță pe pagina de facebook a rețelei Gault&Millau. ”Au mai ramas două zile până la lansare, în curand numele Gault&Millau se va auzi de multe ori pe scena și știm că nu toată lumea îl spune la fel. Tu cum îl pronunți?”, au anunțat aceștia.
Prima ediție a ghidului Gault&Millau include 141 de localuri - 90 de restaurante și 51 de POP-uri din 6 orașe (București, Cluj, Timișoara, Oradea, Sibiu, Brașov). „Lansarea în mai a primei ediţii locale a ghidului Gault&Millau va reprezenta o premiera multiplă. Pentru prima dată s-a realizat o evaluare a restaurantelor din România la standarde internaţionale, urmând aceleaşi principii şi acelaşi sistem care se aplică în toată reţeaua Gault&Millau, indiferent că este vorba despre Franţa, Polonia, Australia, Canada sau Japonia. Restaurantele din România vor deveni astfel mai vizibile şi mai conectate cu ce se întâmplă în prezent în lumea gastronomică. De asemenea, pentru prima dată bucatarii vor fi realmente în centrul atenţiei şi nu doar cei deja cunoscuţi publicului larg: recenziile din ghid includ numele chefilor, iar cele mai importante premii Gault&Millau le sunt de asemenea dedicate tot lor”, susține Ştefan Mortici, co-CEO Gault&Millau România.
Puncte și bonete pentru restaurante
Pentru prima dată în România, restaurantele incluse în ghidul Gault&Millau România vor primi puncte şi bonete cu echivalare şi recunoaştere internaţională. Sistemul de notare este de la 0 la 20 şi vor intra în ghid doar restaurantele care obţin minim 10 puncte în urma evaluării. Pe lângă puncte, restaurantele primesc şi bonete, respectiv 1 bonetă pentru restaurantele cu note între 11 şi 12.5, 2 bonete pentru restaurantele cu note între 13 şi 14.5, 3 bonete pentru restaurantele cu note între 15 şi 16.5, 4 bonete pentru restaurantele cu note între 17 şi 18.5 şi 5 bonete pentru restaurantele cu note între 19 şi 19.5, acesta fiind de altfel şi punctajul maxim care se poate obţine. Restaurantele cu note între 10 şi 11 nu primesc bonete. Evaluarea restaurantelor se face pe baza mai multor criterii pentru a reflecta conceptul de experienţă completă în care elementele centrale sunt viziunea şi tehnica bucătarului-şef. Ponderea cea mai mare (~70%) în evaluarea unui restaurant este cea legată strict de meniu, de ceea ce li se oferă clienţilor în farfurie, iar serviciul, atmosfera, designul, raportul calitate-preţ etc. reprezintă diferenţa de ~30% din punctajul final.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: mancare sibiu , restaurante , Ştefan Mortici , Maeștri Bucătari , Domeniului Public , Pentru Sibiu , Ghidul Gault , Millau România , Ghidiu Lucian
Vizualizari: 2121
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Pastor marginas
Acum 1 oră
Ghita
Acum 1 oră
Sibianul
Acum 1 oră
Alta Persoana
Acum 1 oră
Văsălie Noroi