Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

La cinci ani după ce a fost distrus, podul din Săsăuș va fi reconstruit

La cinci ani după ce a fost distrus, podul din Săsăuș va fi reconstruit

La cinci ani de la degradarea podului din Săsăuș (comuna Chirpăr), autoritățile județene anunță semnarea contractului pentru o nouă legătură.

Podul de pe DJ 105A a fost distrus în urma inundațiilor din 2013, în locul acestuia fiind amenajat, provizoriu, un alt pod în amonte. “La rândul lui, a fost deteriorat în mai multe rânduri de ploile abundente“, arată reprezentanții Consiliului județean Sibiu despre calea provizorie de acces.

Un nou pod între cele două localități ar urma să fie proiectat și construit pe parcursul a 12 luni, în baza unui contract a cărui valoare este de 1,8 milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit asocierii de firme Prodial SRL - Pod Proiect SRL - Repcons SRL - Instal Grup SRL. “Realizarea unui pod nou în satul Săsăuș este posibilă în baza finanțării atrase de Consiliul Județean Sibiu prin Programul Național de Dezvoltare Locală“, se mai arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Prodial SRL este compania din Cisnădie care, tot în calitate de lider de asociere, alături de Repcons SRL, a realizat și noul pod peste Cibin, din apropierea pieței agroalimentare cu același nume.

pod sasaus1

Foto: CJ Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus