Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Proiectele maratonului. (15) Tabără de joacă pentru copiii cu afecțiuni oncologice

Proiectele maratonului. (15) Tabără de joacă pentru copiii cu afecțiuni oncologice

Asociația MagiCamp își propune anul acesta să își deschidă porțile taberei pentru nu mai puțin de 250 de copii cu afecțiuni oncologice. Banii strânși prin participarea la Maratonul Sibiului ar putea să îi ajute pe acești micuți luptători să aibă parte de o fericită pauză de la viața cu cancer.

În fiecare an, în România, sute de copii sunt diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave. Acest tip de diagnostic presupune o schimbare radicală a stilului de viață pentru copil și familia sa. Înființată în anul 2014, Asociația MagiCAMP a început ca o tabără pentru copiii diagnosticați cu cancer. Anul acesta, reprezentanții asociației își propun să strângă 70.000 de lei pentru proiectul dedicat acestor micuți.

„Tratamentul și lupta pentru supraviețuire devin prioritatea numărul unu și orice altceva trece în plan secund. Practic o boală care le amenință viața le fură copilăria și afectează viața tuturor membrilor familiei, atât fizic cât și emoțional. Prin taberele MagiCAMP ne propunem să le oferim copiilor o parte din copilăria pierdută. Timp de o săptpmână, copii cu afectiuni oncologice, copii cu arsuri și copii care au pierdut pe cineva drag au parte de joacă, joacă la greu, în cele mai sigure condiții, sub stricta supraveghere a personalului de specialitate, medici oncologi, asistenți medicali, psihologi, instructori de joacă, dar si a voluntarilor”, spun reprezentanții asociației.
Practic, prin intermediul taberelor organizate de MagiCamp, copiii reușesc să dobândească o altă perspectivă asupra bolii sau a condiției care le-a schimbat viețile.
„Taberele noastre îi ajută pe copii să aibă o perspectivă și abordare diferită asupra vieții și a bolii sau a problemei cu care se confruntă și, prin includerea lor în diferitele noastre programe, le ajută și familiile să nu se simtă singure în această perioadă dificilă din viețile lor. Mai mult decât atât, prin intermediul tuturor proiectelor noastre, facilităm accesul la tratament și la creșterea calității vieții”
magicamp maraton

De la primele tabere, asociația a evoluat în ceea ce privește activitățile dar și diferitele modalități prin care își propun să îi ajute pe copilași.

„Primele tabere le-am organizat în anul 2014 pentru 31 de copii. De atunci, investim constant în extinderea facilităților de cazare și ale spațiilor de activități pentru a putea primi mereu un număr mai mare de beneficiari. În 2015 am primit 82 de copii, în 2016 – 180 de copii iar în 2017 – 220. Anul acesta vom deschide porțile pentru aproximativ 250 de copii, având serii organizate pe grupe de vârste pentru copii cu afecțiuni oncologice, copii cu arsuri și copii care au pierdut pe cineva drag. Prin activități special concepute – tir cu arcul, călărie, dans, pictură, escaladă, parc de aventură, copiii își recapătă încrederea în propriile forțe, stima de sine, își fac prieteni noi și, mai ales, pentru o săptămână uită de branule , citostatice și spital. În 2018 MagiCAMP își va deschide porțile pentru nu mai puțin de 250 de copii și aproximativ 200 de voluntari în 12 serii de tabără”
Alături de acest proiect, mai sunt înscrise alte 25. Maratonul Internațional Sibiu va avea loc pe 26 mai. Cursa se întinde pe 42 de kilometri și pot participa atât copii, cât și adulți. Pentru înscrieri și detalii suplimentare, puteți accesa site-ul maratonului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus