X
70b4129d-5c8d-4d91-a31c-dac4fc028c61

Polițiștii locali au decis la Sibiu pichetarea Guvernului

Consiliul Național al Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, întrunit duminică la Sibiu, a stabilit că dacă nu vor fi primiți în audiență de către Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, vor picheta sediul Guvernului. Polițiștii susțin că nu vor măriri salariale, ci doar reducerea vârstei de pensionare de la 65 de ani, cât este acum, la 59 de ani, precum și modificarea OUG 63/2010, prin înlocuirea sintagmei un post/1000 locuitori cu 1 polițist local/1000 locuitori. ”Există un proiect depus la Ministerul Dezvoltării, însă nu avem niciun semnal. Noi nu cerem bani în plus, vrem doar reducerea vârstei de pensionare și cerem mai mult respect”, a declarat președintele Sindicatului Polițiștilor Locali și Personalului Contractual Sibiu, Sorin Poroșanu.

Totodată, polițiștii locali au căzut de acord să sesizeze Avocatului Poporului pentru neaplicarea prevederilor art. 35 lit. b “încadrarea activității în condiții deosebite, speciale sau alte condiții de muncă, potrivit legii”, din Legea Poliției Locale nr. 155/2010 și sesizarea Curții Constituționale de către această instituție.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact