X
poza Neagu Nicolae - fundal PNL

Neagu: Absorbția banilor europeni, singura șansă a autostrăzii Pitești – Sibiu

Rata absorbției aferentă programării bugetare 2014- 2020 a fost la sfârșitul anului 2017 de doar 10,1%, ceea ce a condus la un dezastru al investițiilor publice, atrage atenția deputatul liberal Nicolae Neagu. El consideră că Guvernul Dăncilă ar trebui să rezolve rapid situația Programelor Operaționale Sectoriale. ”Cel mai grav din punctul meu de vedere este gradul scăzut de absorbție pe  Programul Operațional Infrastructură Mare, unde din cele peste 9,5 miliarde de euro, am absorbit doar 858 milioane de euro reprezentând 9,11%. Autostrada Pitești- Sibiu ar fi fost miza Centenarului Marii Uniri, dacă guvernele PSD, începând cu guvernul Ponta în anul 2012 ar fi dorit-o cu adevărat! Și se putea, slavă domnului,  în cei 6 ani absorbi cei aproximativ 1,5 miliarde de euro bani necesari finalizării acestui tronson de autostradă! Am fi avut după 100 de ani, o unire în modernitate și normalitate, între Muntenia și Transilvania și o atractivitate investițională și turistică demnă de aniversarea Centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Dar pentru asta, ar fi trebuit seriozitate și sentimente de adâncă și profundă demnitate națională, și respect pentru România și români!”, a declarat Neagu într-o declarație politică.

Deputatul își exprimă regretul că România nu-și poate sărbători centenarul cu o autostradă care să traverseze Munții Carpați. ”PSD- ALDE a ales însă să sărbătorim momentul centenarului fără autostrada Sibiu- Pitești, fără un spital republican modern, fără căi ferate de mare viteză, fără o universitate românească în primele 100 universități ale lumii, dar cu foarte multe, cu sute de momente aniversare în toată țara, cu mici și bere! Dureros și rușinos! Ne putem imagina momentul 1 decembrie 2018 inaugurând autostrada peste Carpați?”, se întreabă retoric liberalul.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact