X
PSD Trif si Bichicean

PSD Sibiu: Liderii PSD au întâlniri oficiale, atât la Bruxelles, cât și la Washinton sau Ierusalim…

Social-democrații sibieni se declară solidari cu liderii PSD care condamnă gestul președintelui PNL, Ludovic Orban, de a face o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. „Orban să-și vadă de opoziție și să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General după ce, în ultima perioadă, președintele Klaus Iohannis a avut mai multe intervenții prin care a cerut demisia premierului Dăncilă. Plângerea penală prin care șeful guvernului, Viorica Dăncilă, este acuzat de înaltă trădare, iar unul dintre președinții Parlamentului României, Liviu Dragnea, este acuzat la rându-i de divulgare de informaţii secrete, pune în pericol Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii”, anunță președintele interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Social-democrații scopul vizitei premierului în Israel a fost încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, prin care se vor elabora proiecte comune în domenii importante, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi ”care vor stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări„. “Românii trebuie să cunoască importanța parteneriatului cu SUA, un parteneriat care raportează țara noastră la nivel de factor de stabilitate și securitate în Europa de Sud-Est, iar o astfel de “ieșire în decor” a lui Orban si a partidului pe care îl conduce nu face altceva decât să clatine serios stabilitatea unei țări a cărui Parlament a fost ales de oamenii săi. Liderii PSD au întâlniri oficiale, atât la Bruxelles cât și la Washinton sau Ierusalim pentru că vorbesc în numele românilor, a celor care i-au ales (…) Nu ne-am mira dacă următoarea plângere penală o va face celălalt lider al PNL, Turcan Raluca, împotriva președintelui Statelor Unite ale Americii, ţară care, la rândul ei, şi-a mutat ambasada la Iesrusalim”, a mai spus Trif.

 

Comunicatul PSD Sibiu:

PLÂNGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI, PARTENERUL STATELOR UNITE ALE AMERICII

 

Prin acțiunile iresponsabile ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale lui Ludovic Orban este pus în pericol parteneriatul strategic dintre România şi SUA.

 

PSD Sibiu cere asumarea totală a celor doi lideri PNL, Orban Ludovic şi Turcan Raluca, pentru pericolul în care este țara noastră astăzi din cauza unor demersuri total iresponsabile.

De această dată PNL nu mai are voie să răspundă doar politic în fața românilor ci și prin conștiința celor doi lideri care se joacă de-a plângerile penale ce pun în pericol un stat democratic.

Acțiunile iresponsabile și mișcările de forța ale PNL, prin plângerea penală depusă la Parchetul General împotriva premierului României și a președintelui Camerei Deputaților în care sunt menționate acuzații pe cât de grave pe atât de aberante, vorbesc astăzi în numele României la nivel internațional.

Orban să-și vadă de opoziție și să lase jocurile de păpuşă manevrată cu sfoară pe care, mai nou, le face pe la Parchetul General după ce, în ultima perioadă, președintele Klaus Iohannis a avut mai multe intervenții prin care a cerut demisia premierului Dăncilă. Plângerea penală prin care șeful guvernului, Viorica Dăncilă, este acuzat de înaltă trădare, iar unul dintre președinții Parlamentului României, Liviu Dragnea, este acuzat la rându-i de divulgare de informaţii secrete, pune în pericol Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.  Alături de apartenența la Alianţa Nord-Atlantică (NATO) şi la Uniunea Europeană, Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă unul dintre pilonii politicii externe românești. O acțiune penală trebuie să aducă după sine asumarea responsabilității, dar mai ales dovezi. După ce Statele Unite ale Americii au decis mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, primul ministru al României s-a întâlnit cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în cadrul unei vizite oficiale. Premierul israelian a salutat adoptarea de către Guvernul României a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei României la Ierusalim, iar aceste acțiuni oficiale nu au legătură cu acuzațiile fără fundament ale PNL.”, a spus președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif

În plus, scopul vizitei premierului în Israel a fost încheierea unui parteneriat România-Israel în domeniul noilor tehnologii, prin care se vor elabora proiecte comune în domenii importante, respectiv cercetare, sănătate, telemedicină, inovaţie antreprenorială pentru domenii high-tech şi care vor stimula interesul reciproc al comunităţilor de afaceri din cele două ţări.

Românii trebuie să cunoască importanța parteneriatului cu SUA, un parteneriat care raportează țara noastră la nivel de factor de stabilitate și securitate în Europa de Sud-Est, iar o astfel de “ieșire în decor” a lui Orban si a partidului pe care îl conduce nu face altceva decât să clatine serios stabilitatea unei țări a cărui Parlament a fost ales de oamenii săi. Liderii PSD au întâlniri oficiale, atât la Bruxelles cât și la Washinton sau Ierusalim pentru că vorbesc în numele românilor, a celor care i-au ales. Așa că Orban, care face un joc politic extrem de periculos pentru români, ar trebui să se repoziționeze în interesul și pentru securitatea țării. Nu ne-am mira dacă următoarea plângere penală o va face celălalt lider al PNL, Turcan Raluca, împotriva președintelui Statelor Unite ale Americii, ţară care, la rândul ei, şi-a mutat ambasada la Iesrusalim.”, a spus președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

 

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ek

  O tunat si adunat toti analfabetii in partidu asta psd. De la sat pana la “muncipiu” si capitala. Sar ca arsi toti la orice critica. Numai ei au cuvantul…comunisti spurcati ce sunteti@

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  Boidanel, pt capul tau sec, Romania este membra a Uniunii Europene nu a Statelor Unite ale Americii. Cand nu dorm in ciubote, de la EU iau colegii si tovarasii tai fonduri pe care apoi le fura si isi face toti care o casuta in brazilia care un camp de lalole care cate o limuzina pt loazele lor de copii.
  Asadar, in primul rand, Ro trebuie sa se coordoneze cu EU.
  In al doilea rand, dupa cum a zis si KL cel cu care tu te tragi de sireturi dar nu va despart decat vreo 6 mio de voturi, numai un imbecil pune problema ca noi ar trebui sa alegem intre US si EU.
  na, ca ti-am zis si pe nume undeva in text, fuguta si cauta cum te-am botezat

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  kokos

  Bai frate , ce are s… cu prefectura?! Cica plangerea penala afecteaza parteneriatul strategic cu SUA!WTF?!!! Saracii americani , n-o sa mai poata vorbi cu tanti veorica in romgleza! Sunt curios cu cine se intalnesc pesedistii la “Washinton” , “Bruxel” si “Iesrusalim” , pentru ca in afara de coruptul Netanyahu nu-i mai baga nimeni in seama!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  NU mai vorbiti prostii **** de la PSD.
  Nu v-ati dus in Ierusalim sa aplaudati mutarea ambasadei SUA in numele meu sau al sibienilor sau al romanilor.
  Girand mutarea ambasadei SUA ati incurajat (indirect si catusi de putin) ostiliatea Israelului fata de palestinienii aia amarati, dintre care au si omorat rapid, fara motive intemeiate peste 60 de persoane (lucru condamnat si la ONU). Si mainile lui Dragnea si ale marionetei aleia de Dancila sunt murdare (intr-o mica masura e drept, dar sunt) de sange palestinian. Asa ca ciocu mic psd Sibiu, ca sunteti paraleli cu realitatea.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hmm

  Interesant! Iata ce-i enerveaza si deranjeaza cu adevarat pe pesedisti! Nu manifestatii si pancarte, scrisori disperate, etc…nu! Sa fie dati in judecata de cetateni, iata durerea……

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Zoro

   Tu esti cetatean ma? Sigur nu esti si tu vre-o trompeta din orchestra lui Sica Mandolina?
   Ca doar asa ii spune Baselu, cel pe care tu il pupai in postere si afise ca pe sfintele moaste de a ajuns sa se oftice si Arsenie Boca pe recordul tau!
   :))))))))))))))

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Trecator prin Sibiu

  Ca de obicei sibienii nu se dezmint si isi demonstreaza din nou nivelul scazut de cultura politica si viziune geostrategica. Pentru voi, sibieni, daca nu are legatura cu matzul gros si orgoliul exacerbat bazat pe nimic ( vezi KWI), atunci nu exista problema respectiva.
  Sunteti zero barat ca viziune dar plini de voi de parca tocmai a-ti inventat pruna patrata.
  Din pacate si orasul asta incepe sa arate asa cum sunteti si voi….o mica mahala.
  Dar voi …Bat-man, Bat-man… ca sunteti mai tari ca Brasovul sau Clujul!
  :))))))))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact