X
trif

Trif: Strategia turismului în România ar putea fi realizată până la finalul anului

Strategia turismului în România ar putea fi realizată până la finalul anului, ca urmare a unui contract cu experţi ai Băncii Mondiale, a declarat, joi, ministrul Turismului, Bogdan Trif, la conferinţa “Connecting Europe through Innovation”.

“Ca în toate ţările civilizate, avem nevoie de o strategie. Nu mai putem face turism după ureche, să ne lăsăm duşi în voia valului, motiv pentru care, acum, avem semnat un contract cu experţi ai Băncii Mondiale, astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem o strategie a turismului în România. O strategie integrată, pe termen scurt, mediu şi lung, astfel încât să ştim exact paşii care trebuie făcuţi. Şi, mai mult decât atât, în momentul în care se schimbă un ministru, să nu fie aruncată la coş această strategie, ci să fie preluată şi dusă mai departe”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

În acest sens, şeful de la Turism a precizat că va implica mai mult mediul privat, ceea ce va conferi continuitate şi predictibilitate acestei strategii. În plus, până la finalul anului, vor fi redeschise birourile de promovare externă, ministrul afirmând că a fost o greşeală închiderea acestora, chiar dacă nu funcţionau. Potrivit acestuia, există şi o piaţă prioritară pentru turismul românesc: China. “Această ţară nu este prioritară numai pentru România, deoarece aceasta livrează 100 de milioane de turişti în lume, iar noi am avut foarte puţini turişti de aici, din cauză că nu am prioritizat relaţia cu China”, a menţionat el.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  A fost o greşeală închiderea acestora, chiar dacă nu funcţionau,…. asta da mentalitate eficienta economic. Sa fie locuri caldute pt clientela platiti de la buget.
  De ce nu creati conditii pt occidentali….sunt cumva prea pretentiosi in detrimentul bolsevicilor ?
  Dute acasa mai catastrofa…..cand te-au intrebat jurnalistii in direct despre strategia turistica iti curgea mucii, cica erai racit.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  bineinteles ca AR putea
  si strategia economica AR putea
  si strategia energetica AR putea

  doar ca…este PSD la guvernare, deci NU se poate

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact