Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

TSTV, Raluca Turcan: ”Dacă o ținem așa, pensia medie de stat în România va ajunge undeva la câteva sute de lei”

TSTV, Raluca Turcan: ”Dacă o ținem așa, pensia medie de stat în România va ajunge undeva la câteva sute de lei”

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că în lipsa Pilonului 2 de pensie și pe acest ritm de politică economică, în viitor, un profesor nu va avea pensie mai mare de 500 de lei. ”Cel mai probabil, pensia medie în România va ajunge undeva la câteva sute de lei. În actualii parametri economici, după simulări realizate de noi, un profesor ar urma să primească pensie undeva la 500 de lei. De aceea e important ca tinerii profesori, tinerii medici, tinerii oameni de afaceri să înțeleagă că dacă ar sta să se bazeze doar pe sistemul public de stat, pensiile lor vor fi undeva la un nivel de subzistență”, a declarat Turcan.

Studiul la care se referă Raluca Turcan poate fi văzut AICI.

Liberalii au început de astăzi o campanie de conștientizare a populației cu privire la importanța Pilonului 2 de pensii. ”Inițiem o campanie publică de informare și de strângere de semnături, ca românii să înțeleagă faptul că banii lor personali sunt puși în pericol și ajung în mâinile unor guvernanți care, e evident pentru toată lumea, sunt incompetenți și rău intenționați. De asemenea vrem să arătăm că există bunăvoință din partea a cât mai multor români să crească această contribuție. Ea ar trebui să ajungă pe cadrul legal în vigoare la 6%. PSD – ALDE au scăzut-o la 3,5% și urmează să o facă de 0%. Eu sunt convinsă că cei care sunt azi în câmpul muncii, care se uită la cum evoluează politica economică, politica socială, competența guvernamentală și-ar dori ca, din veniturile pe care le au, să aibă șansa să-și pună de-o parte niște bani pentru a avea o pensie mai bună la bătrânețe”, a mai spus liderul liberal.

Începând de luni, până în data de 15 iunie, în județul Sibiu liberalii vor să strângă peste 50.000 de semnături împotriva încercărilor coaliției PSD-ALDE de a lichida fondurile strânse Pilonul 2 de pensie, peste 40 de miliarde de lei. ”Vom avea voluntari care vor informa sibienii cu privire la riscurile acestui demers. Vom instala corturi în municipiul Sibiu, Mediaș și în celelalte orașe din județ. Echipele noastre vor fi în fiecare colț al județului și vor informa sibienii despre încercările PSD-ALDE de a distruge șansa tinerilor angajați de a beneficia de o pensie decentă în momentul în care vor atinge vârsta de pensionare. Campania pe care o va demara Partidul Național Liberal va aduce informații clare pentru fiecare contribuabil la Pilonul 1 și 2 de pensii, pentru a ști care îi sunt drepturile și la ce riscuri se expune atunci când statul va naționaliza PILONUL 2 de pensii”, a mai spus Turcan.

Întreaga emisiune poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/ED7HtEWYDMY

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

valjan

Acum 5 ani

Doamna mincinoasa O tine tot asa de cand este adusa in politica ...este veroasa cu adversari politici in speranta ca va ajunge si ea odata si odat un ministru si unde credet La invatamant ...Ha ha ha
Raspunde

IQ

Acum 5 ani

Pilonul II de pensii este ceva peste puterea de intelegere a guvernantilor deci trebuie desfiintat!
Raspunde

Nicu

Acum 5 ani

Guvernul PDL a tăiat în carne vie pensiile și salariile romanilor! Ăștia de acum sunt îngeri păzitori pentru români în comparație cu Guvernul PDL din care a .făcut parte și doamna Turcan!
Raspunde

Micu

Acum 5 ani

...stai putin sa vina criza si-i vedem si pe astia cum scot camasa....
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

boc base nuti si turcan au taiat pensii si salarii au desfiintat spitale si scoli eu nu am uitat! ce faculatate ati facut la moscova doamna din botsheni?TURCan!
Raspunde

Rokko

Acum 5 ani

Orice partid romanesc va conduce tara pe viitor,romanii vor suferi de la an la an tot mai mult,deoarece omul politic roman nu poarta grija poporului pe care il reprezinta,ci doar propria grija...(animal pe doua picioare)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus