Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Dacă devine campioană, FC Hermannstadt câștigă și un loc cupele europene. Dar nu îl poate fructifica

Dacă devine campioană, FC Hermannstadt câștigă și un loc cupele europene. Dar nu îl poate fructifica

Modificarea regulilor în ceea ce privește accesul în cupele europene ar fi permis echipei sibiene de fotbal - care tocmai a promovat în prima ligă – să participe la meciurile Ligii Europei.

Din sezonul următor, câștigătoarea Cupei României la fotbal merge în turul al treilea preliminar al Ligii Europa. FC Hermannstadt, finalistă alături de Universitatea Craiova, nu va putea, însă, juca în cupele europene, chiar dacă va câștiga în fața craiovenilor. ”Finala Cupei dintre Craiova şi Hermannstadt va conta enorm în ecuaţia finală, deoarece din sezonul viitor, câştigătoarea Cupei merge în turul 3 preliminar al Ligii Europa. Dacă sibienii triumfă pe Arena Naţională, nu vor participa în cupele europene deoarece nu au depus licenţa pentru întrecerile UEFA, dar vor oferi şansa vicecampioanei de a lua startul în turul 3. În schimb, dacă CS U Craiova câştigă trofeul, locul 2 merge în turul secund al Ligii Europa, iar locul 3 sau locul 4 merge în primul tur”, relatează agenția de presă Mediafax. Licențierea pentru competițiile UEFA este un proces de durată, pe care sibienii nu l-au luat în calcul ca necesar la începutul cursei pentru Cupa României.

Citește și FC Hermannstadt vinde aproape 4000 de bilete la finala Cupei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

X

Acum 5 ani

Oricum n au ce căuta ca sunt finanțați din banii mei si ai tuturor sibienilor! Nu sunt de acord nici cu modernizarea stadionului pe actualul amplasament! Sa arunci 17 mil acolo cand in PUG este planificat un stadion in camp lângă autostrada. Sa vezi nebunie cand o sa joace in prima liga. Au mai fost altii cu vreo 6 ani in urma si era prapad in tot orașul, ma refer la zona centrală! Unde nu i cap....
Raspunde

Tiberiu

Acum 5 ani

Da, da.. stai sa vedem cu parcarile cand va fi vreun meci. Teroare! Cica vor fi doar 200 de locuri de parcare.
Raspunde

OMG

Acum 5 ani

Jale, dau bani la buget, ca sa nu mai am loc sa circul in oras. Unde e partea cu bugetarea participativa? Oare toti sibienii vor sa se cheltuie 17 mil pe stadion? Mergeti in alta parte!
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

Ce campioană, băi Traiane?
Raspunde

Leonard

Acum 5 ani

La Munchen Allianz Arena este lângă Autostradă! Cred că Primăria Sibiu ar trebui să construiască Stadionul pe un teren care se află lângă Autostradă Stadionul Voința ar trebui de asemenea folosit pentru antrenamente
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Mare tampenie sa bagi 17 milioane intr-un stadion vechi, amplasat in centrul orasului. Incepe nebunia intr-un oras si asa sufocat de trafic. Stadionul si mall-ul de la podul garii sunt bomboanele de pe coliva traficului sibian. Mai bine se bagau banii astia in piste ADEVARATE pentru biciclete.
Raspunde

S

Acum 5 ani

@X N-au ce căuta sa-mi reprezinte orașul? Si din banii mei sunt finanțați și eu sunt de acord. Cum facem ? :) Dar cu stadionul tot acolo nu sunt de acord nici eu, nu pt că se blochează traficul (mai mergeți și pe jos sau ocoliți, mare brânză, de obicei un meci la 2 săpt, de obicei in weekend)
Raspunde

S

Acum 5 ani

Și nu e chiar din banii tai, daca era așa era ca FC Arges și nu avea drept de promovare. Complicat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus