X
deseuri munte 2

Ce au cărat sibienii în vârf de munte: zeci de saci de gunoi, cauciucuri, chiar și un vas de toaletă

În cadrul unei noi campanii de ecologizare, reprezentanții Asociației Eco Drumeții Montane și voluntari au strâns din zona vârfului Oncești deșeuri pe care nu credeau că le pot găsi în vârf de munte.

Peste 30 de voluntari s-au alăturat reprezentanților asociației la finele săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni de ecologizare a zonei vârfului Oncești și a poienii cu același nume din munții Cindrel. Este a patra campanie derulată în zonă de reprezentanții asociației Eco Drumeții Montane. “Deja am scos câteva remorci de deșeuri, cu siguranță vom mai strânge. Acum au fost umpluți peste 100 de saci cu gunoaie, dar și cantități mari de fier vechi, resturi de saltele, cauciucuri, chiar și un vas de toaletă. Deși acolo e un circuit închis, e jale. Până și cei care au lucrat la rețelele electrice au aruncat tot felul de resturi de materiale“, declară reprezentanții asociației pentru Turnul Sfatului.

deseuri 1

Majoritatea deșeurilor au ani buni de când populează zona de munte. “Am găsit chiar și sprayuri pe care se mai vedea data de producție. Erau sprayuri Bob, din 1998. Majoritatea gunoaielor sunt vechi, oamenii s-au mai civilizat, nu se mai aruncă atât de mult. Dar ceea ce e acolo, trebuie să curățăm“, mai arată reprezentanții asociației.

Campaniile de ecologizare vor continua, cu o frecvență bilunară. “Avem nevoie de ajutor, deoarece acolo încă este o bombă ecologică. Cei care ne-au ajutat până acum provin din diferite medii, sunt polițiști, medici, oameni foarte frumoși, cărora le mulțumim și le suntem recunoscători. Totodată, ni s-au alăturat și sponsori inimoși“, mai arată reprezentanții asociației.
Acțiunile de ecologizare au fost sprijinite de New Concept Living, Telescaun Păltiniș, SC Simpa, SC Best Drinks, magazinele Sory, SC Amylon și SC Delphi Serv&Trade. Reprezentanții operatorului de salubritate Soma a asigurat transportul deșeurilor strânse din păduri la depozitul ecologic de la Cristian.

Sursa foto: Facebook / Asociația Eco Drumeții Montane

deseuri munte 5

deseuri munte 4 deseuri munte 3

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact