Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primul documentar dedicat protestelor, proiectat la Sibiu

Primul documentar dedicat protestelor, proiectat la Sibiu

Librăria Habitus găzduiește miercuri, de la ora 18:00, proiecția filmului documentar ”Portavoce”, dedicat protestelor din România.

Semnat de Ruxandra Gubernat, Marcel Schreiter și Henry Rammelt, filmul urmărește ”emergența unor tipuri alternative de interacțiune culturală în România care au contribuit în timp la dezvoltarea unui nou tip de societate civilă responsabilă pentru protestele de amploare din ultimii ani”.

Prin interviuri cu organizatorii unora dintre recentele contexte de mobilizare civică - de la protestul bicicliștilor, Street Delivery, Roșia Montană, Colectiv și până la protestele recente împotriva OUG13 - filmul aduce în prim-plan o țară în profundă schimbare și tot mai experimentată într-o cultură a protestului ce își are rădăcinile în scena culturală alternativă.

La proiecția de miercuri vor fi prezenți și vor intra în dialog cu spectatorii Ruxandra Gubernat și Henry Rammelt. Discuția va fi moderată de publicul moderată de Smaranda Bălan și Radu Vancu.

”Portavoce” a avut premiera la festivalul de film documentar de la București- One World Romania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

motanul garfield

Acum 5 ani

Radu Vancu detine unul din rolurile principale si va acorda autografe publicului...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus