Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sibiancă de 72 de ani înșelată cu peste 3.000 de lei prin metoda Accidentul

Sibiancă de 72 de ani înșelată cu peste 3.000 de lei prin metoda Accidentul

Metoda Accidentul face din nou victime la Sibiu, o femeie în vârstă de 72 de ani fiind înșelată cu suma de 3.100 de lei.

Sibianca a mers astăzi la poliție pentru a reclama faptul că a fost înșelată cu suma de 3.100 de lei, transmit reprezentanții IPJ Sibiu. Femeia, în vârstă de 72 de ani, a povestit polițiștilor că, în 22 mai, în jurul orei 00,30, la ușa apartamentului său s-au prezentat două persoane necunoscute care, sub identitatea falsă de reprezentanți ai unei firme de asigurări, i-au solicitat femeii bani sub pretextul că fiul acesteia ar fi fost implicat într-un accident grav de circulație și are nevoie de o operație urgentă. Cei doi au determinat-o pe sibiancă să le ofere suma de circa 3.100 de lei.

Peste câteva ore, femeia a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat polițiștii care au deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și desfășoară activități în vederea identificării și prinderii autorilor.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs solicitărilor primite telefonic sau personal de a oferi sume de bani unor persoane necunoscute sub pretextul că o rudă apropiată ar fi fost implicată într-un eveniment rutier grav și ar avea nevoie de bani fie pentru rezolvarea situației juridice, fie pentru intervenții medicale de urgență.

Dacă primiți o astfel de solicitare, păstrați-vă calmul, sunați-vă ruda respectivă indiferent de oră, solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Polițiștii mai avertizează că persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus