Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Cel mai premiat chef al orașului: ”Sibiul e un oraș în care e complicat să găsești mâncare decentă”

Cel mai premiat chef al orașului: ”Sibiul e un oraș în care e complicat să găsești mâncare decentă”

Restaurantul Syndicat Gourmet a primit de la ghidul culinar "Gault & Millau" cel mai bun punctaj dintre toate restaurantele din județ, iar chef Ioan Bebeșelea, co-proprietarul lui a fost nominalizat la categoria "Terroir | Colaborare cu producătorii locali". Invitat la Turnul Sfatului TV, Ioan Bebeșelea spune că cele opt restaurante din oraș introduse în ghid sunt foarte multe, în comparație cu ce oferă orașul cu adevărat. ”Să zicem că ce aflu de la ghizi e că Sibiul e un oraș în care e complicat să găsești mâncare decentă (...) Opt restaurante din Sibiu apar în ghid. E mult. E mult față de ce oferă Sibiul. Știu că o să supăr pe mulți, dar e mult. Nu e vorba de client. Chestia cu clientela e poveste. Dacă voi la Turnul Sfatului TV ați aduce numai lăutari și cazuri disperate, ați avea audiență. Dacă dai, ce să facă și omul? Se uită. Dacă deschizi televizorul și vezi numai scandaluri, omul numai asta va vedea. Nu are alternativă și ajunge să creadă că aia vrea el. Trebuie să apară mai multe restaurante cu viziune, bucătarii să fie lăsați să-și facă treaba, meniurile să fie gândite cât de cât coerent”, a spus Ioan Bebeșelea.

Bucătarul-șef al Restaurantului Syndicat Gourmet a criticat și insistența cu care multe restaurante din Sibiu promovează fructele de mare congelate. ”De ce ai creveți în Sibiu? Pentru că lumea vrea creveți. A fost o perioadă când toată lumea voia fructe de mare.

Nu cred că a trecut din păcate. Ce e trist cu fructele de mare, e că nu sunt proaspete. Nu aș avea o problemă că nu e local, nu sunt atât de taliban încât să fie toate restaurantele cu specific local, dar mi se pare absurd să dau bani pe o porție de fructe de mare decongelate. De fapt, fructele de mare, ca și o carne foarte calitativă, nu trebuie să-i faci ceva deosebit. Nu trebuie decât să le tragi puțin în unt și să pui puțin pătrunjel. Sunt decongelate, au multă apă, își pierd din gust. Dacă le-ai avea proaspete, prețurile ar sări. Nu cred că ai da pe o porție de fructe de mare proaspete sub 80, 90 de lei, chit că ți-ar aduce doi creveți”, a mai spus Bebeșelea.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

https://youtu.be/13q2xcQpKUk

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

26 comentarii

Joe

Acum 5 ani

Probabil ghizii acestia nu au auzit de Adi&Nicol
Raspunde

Beowulf

Acum 5 ani

Omu are dreptate dar am fost la restaurantul in care gateste si am ramas dezamagit la mai toate aspectele.
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Ciobani am fost, ciobani suntem inca si-om fi inca 1000 de ani! Pot sa mai fie 10 programe de Capitala Culturala si 10 Summit-uri UE (dac-o mai fi si ala) ca tot degeaba! Dreptate avea postacul care tot facea referire la micii din targ si la ciorba de burta. Aia suntem! Dar cu pretentii de City...
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Nu generaliza dupa chipul si asemanarea ta.
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

Tu ești postacul cu micii....Nu văd legătura intre summit și mâncare , dar când ai ținta precisa sa denigrezi , nu mai contează , mănânci maro cu polonicul !
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Vorbeste numai in numele tau, baciule!
Raspunde

Ion ionescu

Acum 5 ani

Foarte corect. Unul din motivele serioase pe tru care avem mai puțini turiști fata de BV SAU Mureș.
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

Ionescu....Și tu mai ești sibian??? Mureșul are turiști cât Sibielul , statisticile se referă la județe , nu la orașe , dar probabil ca ai fost coleg cu Dancila , ai dificultăți in a înțelege un text scris.
Raspunde

XXX

Acum 5 ani

La cum arata bomba numita "Syndicat Gourmet", sunt foarte surprins de aceasta nominalizare, ultima data cand am fost mirosea a clor de la solutia impotriva mucegaiului de pe pereti, de te usturau ochii si nasul, dar ne laudam cu pozitii prin toate ghidurile. Daca asa se prezinta incaperea unde au mesele, cred ca in bucatarie risti sa descoperi tot felul de specii taratoare ...
Raspunde

Bubulina

Acum 5 ani

Si buda aia care da direct in sala de mese e geniala...
Raspunde

Je

Acum 5 ani

Sunt de acord ca este un restaurant foarte bun dar din pacate fac doar portii de copii...
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

are mare dreptate d-nul Bebeselea...cu greu gasesti un loc decent unde sa mananci in Sibiu!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

pofticiosul

Acum 5 ani

Exact! mancare proasta, scumpa, potii mici! La Brasv e cu totul altceva!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

reporter voluntar

Acum 5 ani

Da serios, daca nu-i place mancarea de aici, de ce nu pleaca omul in India? Ca doar se zice ca getii, scitii si alte popoare care au trecut pe aici aveau origini prin zona Indiei. Sa mananca gura lui pui curry curry spalat in Gange la 5 metri de unu care se kake. Si , a propos, ce meniu indiam avem la restaurantul indian ? hindus sau musulman,? ca am gasit si porc si limba de vita ? Daca dai unui hindus o mancare facuta in oala in care a fiert vita, iti cam ia glanda.... बहुत सावधानी बरतें!
Raspunde

Iulia

Acum 5 ani

Domnule co-proprietar al restaurantului Syndicat Gourmet, când ajungeți sa aveți o constanta și o calitate, atunci va rog sa deschideți gura și sa vorbiți ceea ce ați declarat pentru Turnul Sfatului, pana atunci, plecati capul jos și lăsați sa facă treaba asta cei care se pricep. Dacă ați ajuns intr-un ghid recunoscut la nivel internațional, nu înseamnă ca Dvs sunteți cel mai bun iar ceilalți x bucătari din Sibiu nu. Mai uitați-va odată in grădina Dvs și vorbiți după. Mi-as dori sa va postez un colaj de poze care arată cum va promovați preparatele și cum arată ele in realitate.
Raspunde

Mitica

Acum 5 ani

Mincare decenta nu inseamna fantezii culinare exotice. Asta poate doar pentru bucatarii cu fite in cap. Pentru omul normal mincare decenta inseamna o mincare buna la gust, echilibrata nutritional si la un pret ce nu te lasa sarac. Multe gospodine gatesc mai bine decit bucatarii cu figuri in cap. Prefer oricind un restaurant cu autoservire bine organizat decit sa platesc o suma mare pentru 3 masline o felie de lamiie si o frunza de patrunjel intr-un restaurant de fite.
Raspunde

!

Acum 5 ani

in anii 70 era pe langa cinematograful tineretului la etagul 1 un fel de restaurant, o mamaliga cu brinza de vaca pentru 1,50 lei era o mancare decenta, atata costa si un film, 2,50 carpati de sfantu georghe, si o cutie de chibrite, cu 5,50 lei te distrea-i o seara Ce fain era la comunisti :-)
Raspunde

barbatul de casa

Acum 5 ani

Exact! Chiar si nevasta-mea gateste mai bine decat multi asa-zisi chefi... Numai lauda e de ei! daca nu-ti plac aiurelile scumpe pe care le pregatesc spun ca esti taran sau cioban... Ia sa gateasca o mancare sanatoasa, nu aiureli> friptura cu sos de fructe de padure... si fructele de padure sunt de fapt un gem...
Raspunde

Adevarul doare

Acum 5 ani

Daca vreti mancare decenta mwrgeri in piata cibin si consumati produse in starea lor cat mai naturala. Nu iti trebuie nici o stea sau sa fi "chef" sa manaci corect si mai ales sanatis
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus