X
ioan bebeșelea tstvt

Cel mai premiat chef al orașului: ”Sibiul e un oraș în care e complicat să găsești mâncare decentă”

Restaurantul Syndicat Gourmet a primit de la ghidul culinar “Gault & Millau” cel mai bun punctaj dintre toate restaurantele din județ, iar chef Ioan Bebeșelea, co-proprietarul lui a fost nominalizat la categoria “Terroir | Colaborare cu producătorii locali”. Invitat la Turnul Sfatului TV, Ioan Bebeșelea spune că cele opt restaurante din oraș introduse în ghid sunt foarte multe, în comparație cu ce oferă orașul cu adevărat. ”Să zicem că ce aflu de la ghizi e că Sibiul e un oraș în care e complicat să găsești mâncare decentă (…) Opt restaurante din Sibiu apar în ghid. E mult. E mult față de ce oferă Sibiul. Știu că o să supăr pe mulți, dar e mult. Nu e vorba de client. Chestia cu clientela e poveste. Dacă voi la Turnul Sfatului TV ați aduce numai lăutari și cazuri disperate, ați avea audiență. Dacă dai, ce să facă și omul? Se uită. Dacă deschizi televizorul și vezi numai scandaluri, omul numai asta va vedea. Nu are alternativă și ajunge să creadă că aia vrea el. Trebuie să apară mai multe restaurante cu viziune, bucătarii să fie lăsați să-și facă treaba, meniurile să fie gândite cât de cât coerent”, a spus Ioan Bebeșelea.

Bucătarul-șef al Restaurantului Syndicat Gourmet a criticat și insistența cu care multe restaurante din Sibiu promovează fructele de mare congelate. ”De ce ai creveți în Sibiu? Pentru că lumea vrea creveți. A fost o perioadă când toată lumea voia fructe de mare.

Nu cred că a trecut din păcate. Ce e trist cu fructele de mare, e că nu sunt proaspete. Nu aș avea o problemă că nu e local, nu sunt atât de taliban încât să fie toate restaurantele cu specific local, dar mi se pare absurd să dau bani pe o porție de fructe de mare decongelate. De fapt, fructele de mare, ca și o carne foarte calitativă, nu trebuie să-i faci ceva deosebit. Nu trebuie decât să le tragi puțin în unt și să pui puțin pătrunjel. Sunt decongelate, au multă apă, își pierd din gust. Dacă le-ai avea proaspete, prețurile ar sări. Nu cred că ai da pe o porție de fructe de mare proaspete sub 80, 90 de lei, chit că ți-ar aduce doi creveți”, a mai spus Bebeșelea.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

26 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Hell-Town

    Ciobani am fost, ciobani suntem inca si-om fi inca 1000 de ani!
    Pot sa mai fie 10 programe de Capitala Culturala si 10 Summit-uri UE (dac-o mai fi si ala) ca tot degeaba!
    Dreptate avea postacul care tot facea referire la micii din targ si la ciorba de burta. Aia suntem! Dar cu pretentii de City…

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Wtf

      Tu ești postacul cu micii….Nu văd legătura intre summit și mâncare , dar când ai ținta precisa sa denigrezi , nu mai contează , mănânci maro cu polonicul !

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Wtf

      Ionescu….Și tu mai ești sibian???
      Mureșul are turiști cât Sibielul , statisticile se referă la județe , nu la orașe , dar probabil ca ai fost coleg cu Dancila , ai dificultăți in a înțelege un text scris.

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

          Wtf

          Ionescu , stai jos, 2!
          La nivel de județe Sibiul e pe locul 2 pe regiunea Centru la nr de turiști , cred in continuare ca ai fost coleg cu Dancila, ai dificultăți in a înțelege un text scris, și sursa ta de informații e Latrina 3…
          Sibianul Ionescu:)))
          Cum te cheamă pui de dac?
          JOSKA!:))))

          • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

          • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

            Wtf

            Ionescu , pitic intelectual , raportările se fac pe zone, si oricum ai vrea sa le iei , Sibiul are mai mulți turiști decât Mureșul …
            Acum poți pleca in Teleormanul natal.
            Salutari lu Viorica :))) știu ca ati fost colegi .

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    XXX

    La cum arata bomba numita “Syndicat Gourmet”, sunt foarte surprins de aceasta nominalizare, ultima data cand am fost mirosea a clor de la solutia impotriva mucegaiului de pe pereti, de te usturau ochii si nasul, dar ne laudam cu pozitii prin toate ghidurile.
    Daca asa se prezinta incaperea unde au mesele, cred ca in bucatarie risti sa descoperi tot felul de specii taratoare …

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

        pofticiosuln erata

        Mancare scumpa, proasta, portii mici! La Brasov e cu totul altceva… Am mancat cateva litere cu gandul la restaurantele din Sibiu!

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    reporter voluntar

    Da serios, daca nu-i place mancarea de aici, de ce nu pleaca omul in India? Ca doar se zice ca getii, scitii si alte popoare care au trecut pe aici aveau origini prin zona Indiei. Sa mananca gura lui pui curry curry spalat in Gange la 5 metri de unu care se kake. Si , a propos, ce meniu indiam avem la restaurantul indian ? hindus sau musulman,? ca am gasit si porc si limba de vita ? Daca dai unui hindus o mancare facuta in oala in care a fiert vita, iti cam ia glanda…. बहुत सावधानी बरतें!

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Iulia

    Domnule co-proprietar al restaurantului Syndicat Gourmet, când ajungeți sa aveți o constanta și o calitate, atunci va rog sa deschideți gura și sa vorbiți ceea ce ați declarat pentru Turnul Sfatului, pana atunci, plecati capul jos și lăsați sa facă treaba asta cei care se pricep. Dacă ați ajuns intr-un ghid recunoscut la nivel internațional, nu înseamnă ca Dvs sunteți cel mai bun iar ceilalți x bucătari din Sibiu nu.
    Mai uitați-va odată in grădina Dvs și vorbiți după.
    Mi-as dori sa va postez un colaj de poze care arată cum va promovați preparatele și cum arată ele in realitate.

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mitica

    Mincare decenta nu inseamna fantezii culinare exotice. Asta poate doar pentru bucatarii cu fite in cap. Pentru omul normal mincare decenta inseamna o mincare buna la gust, echilibrata nutritional si la un pret ce nu te lasa sarac. Multe gospodine gatesc mai bine decit bucatarii cu figuri in cap. Prefer oricind un restaurant cu autoservire bine organizat decit sa platesc o suma mare pentru 3 masline o felie de lamiie si o frunza de patrunjel intr-un restaurant de fite.

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      !

      in anii 70 era pe langa cinematograful tineretului la etagul 1 un fel de restaurant, o mamaliga cu brinza de vaca pentru 1,50 lei era o mancare decenta, atata costa si un film, 2,50 carpati de sfantu georghe, si o cutie de chibrite, cu 5,50 lei te distrea-i o seara

      Ce fain era la comunisti :-)

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      barbatul de casa

      Exact! Chiar si nevasta-mea gateste mai bine decat multi asa-zisi chefi… Numai lauda e de ei! daca nu-ti plac aiurelile scumpe pe care le pregatesc spun ca esti taran sau cioban… Ia sa gateasca o mancare sanatoasa, nu aiureli> friptura cu sos de fructe de padure… si fructele de padure sunt de fapt un gem…

  11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Adevarul doare

    Daca vreti mancare decenta mwrgeri in piata cibin si consumati produse in starea lor cat mai naturala. Nu iti trebuie nici o stea sau sa fi “chef” sa manaci corect si mai ales sanatis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact