Restaurantul Syndicat Gourmet a primit de la ghidul culinar "Gault & Millau" cel mai bun punctaj dintre toate restaurantele din județ, iar chef Ioan Bebeșelea, co-proprietarul lui a fost nominalizat la categoria "Terroir | Colaborare cu producătorii locali". Invitat la Turnul Sfatului TV, Ioan Bebeșelea spune că cele opt restaurante din oraș introduse în ghid sunt foarte multe, în comparație cu ce oferă orașul cu adevărat. ”Să zicem că ce aflu de la ghizi e că Sibiul e un oraș în care e complicat să găsești mâncare decentă (...) Opt restaurante din Sibiu apar în ghid. E mult. E mult față de ce oferă Sibiul. Știu că o să supăr pe mulți, dar e mult. Nu e vorba de client. Chestia cu clientela e poveste. Dacă voi la Turnul Sfatului TV ați aduce numai lăutari și cazuri disperate, ați avea audiență. Dacă dai, ce să facă și omul? Se uită. Dacă deschizi televizorul și vezi numai scandaluri, omul numai asta va vedea. Nu are alternativă și ajunge să creadă că aia vrea el. Trebuie să apară mai multe restaurante cu viziune, bucătarii să fie lăsați să-și facă treaba, meniurile să fie gândite cât de cât coerent”, a spus Ioan Bebeșelea.
Bucătarul-șef al Restaurantului Syndicat Gourmet a criticat și insistența cu care multe restaurante din Sibiu promovează fructele de mare congelate. ”De ce ai creveți în Sibiu? Pentru că lumea vrea creveți. A fost o perioadă când toată lumea voia fructe de mare.
Nu cred că a trecut din păcate. Ce e trist cu fructele de mare, e că nu sunt proaspete. Nu aș avea o problemă că nu e local, nu sunt atât de taliban încât să fie toate restaurantele cu specific local, dar mi se pare absurd să dau bani pe o porție de fructe de mare decongelate. De fapt, fructele de mare, ca și o carne foarte calitativă, nu trebuie să-i faci ceva deosebit. Nu trebuie decât să le tragi puțin în unt și să pui puțin pătrunjel. Sunt decongelate, au multă apă, își pierd din gust. Dacă le-ai avea proaspete, prețurile ar sări. Nu cred că ai da pe o porție de fructe de mare proaspete sub 80, 90 de lei, chit că ți-ar aduce doi creveți”, a mai spus Bebeșelea.
Întreaga emisiune o puteți vedea aici:
https://youtu.be/13q2xcQpKUk
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Turnul Sfatului , mancare sibiu , Restaurantul Syndicat Gourmet , Ioan Bebeşelea , ghid culinar , Restaurantului Syndicat Gourme , Domeniului Public , Pentru Sibiu , Ghidiu Lucian
Vizualizari: 20064
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
MB
Acum 2 ore
Claudiu
Acum 2 ore
Liberal autentic
Acum 2 ore
Neli Oproiu
Acum 2 ore
Bobo