X
liviu pop, trif, duse confe PSD (10)

Bogdan Trif atacă Primăria și Consiliul Județean: Deblocați spitalul!

Președintele interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif, susține printr-un comunicat de presă transmis astăzi că președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și primarul Astrid Fodor blochează construcția noului spital clinic județean. “La Sibiu, președintele Dragnea însoțit de premierul României au venit anul trecut și au hotărât să fie construit un nou spital de care sibienii au mare nevoie de mulți ani. Sunt convins că lucrările vor fi demarate curând dacă vom avea și bunăvoința doamnei președintă a Consiliului Judeţean Sibiu și a doamnei primar, care trebuie să înțeleagă că spitalul sibienilor va fi ridicat într-o zonă care să corespundă normelor de sănătate și mediu pentru o astfel de construcție. O soluție pe care PSD Sibiu a oferit-o imediat a fost terenul de pe Calea Poplăcii, care poate fi transferat în mod gratuit din proprietatea Ministerului Apărării în cea a Consiliului Judeţean Sibiu, pentru ca acest spital să fie construit pentru sibieni. Păcat că cele două doamne continuă să blocheze acest proiect doar pentru că se încăpățânează să amplaseze noul spital în vecinatatea gropii de gunoi, a stației de compostare a deșeurilor, a aeroportului si a autostrăzii, care pe timp de noapte vor genera un zgomot infernal pentru pacienți. Să nu mai vorbim și despre faptul că amplasarea acestui spital în zona industrială vest a municipiului este cea mai proastă idee pentru acest proiect: o dată că un spital trebuie ferit de un ambient poluant și zgomotos dar și pentru că acest lucru va bloca dezvoltarea zonei industriale prin impunerea de măsuri extrem de restrictive de protecţie sanitară speciale, specifie unei unităţi de sănătate. Sper ca cele două distinse doamne să aibă înțelepciunea și să revină asupra deciziei profund greșite.”, a declarat preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

E stabilit: PSD a stopat exodul medicilor

Trif, a anunțat deasemenea că social-democrații au reușit prin măsurile fiscale să oprească plecarea medicilor în alte țări. “Bunăstarea sistemului de sănătate este una dintre prioritățile programului de guvernare, iar PSD a găsit soluții ca medicii și întreg personalul din unitățile spitalicești să rămână și să profeseze în România. Creșterea salariilor angajaților din sistemul de sănătate dar și îmbunătăţirea condițiilor de lucru sunt două aspecte ce trebuiau rezolvate urgent, căci exista pericolul real ca spitalele din România să rămână fără medici. Avem astăzi la Sibiu medici care câștigă peste 12.000 lei pe lună, în spitalele administrate de stat, la care se adaugă sporurile şi gărzile, care pot ajunge până la 6000 de lei. Cadrul legislativ permite ca doctorii să-şi completeze aceste venituri profesând şi în mediul privat, dar şi la catedră.  Asistenţii ajung şi la venituri de aproape 5000 de lei. PSD a dezvoltat un program de reabilitare a unităților deja existente şi de construcție a unor spitale noi. La Sibiu au fost alocate fonduri de la guvern, prin PNDL 2 și urmează să fie reabilitată secția de neurologie. Stiu cât de important a fost  pentru sibieni să aibă un RMN în scop diagnostic în spitalul public, iar de două luni pot beneficia de acest lucru. Ca membru al acestui partid, dar și ca ministru al guvernului actual, vă pot garanta că sănătatea este pe primul loc pe lista executivului”, a anunțat președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  …de peste 20 de ani,sub diferite denumiri sau coalitii PSD a fost la guvernare.Cate spitale au facut din temelie?Ramai la mitici si sa vii inapoi cand te vom chema !

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Auuu!

  Ma simt rusinat cand vad ca tocmai noi , sibienii blocam realizarile marete ale PSD.
  Oare chiar nu vedem sutele de km de autostrazi, scolile , gradinitele, spitalele…. si celelalte realizari marete, ale acestor bravi si iubiti conducatori?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @sibian

  Ai amnezie pdlisto-pnlista ? De base pe care l-ai votat , ai uitat?
  D-nul ministru, o mare parte din sibieni nu merita spital nou. Lasa-i sa se trateze prin ruine …..ca le place. Tot timpul sunt mandrii si plini de ei, iar in realirate subt vai de ei.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  SOVI

  B. Trif spune adevarul, nu ataca pe nimeni. Ce fac cele 2 mimoze ptr Sibiu ???? N-au facut si nici nu vor face nimic, doar blocheaza lucrurile pe care altii vor sa le faca !

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihai

  Domnule Trif sa nu uitam ca numai medicii si asistenții iau mai mulți bani , de cei care au pierdut între 100 si 5,600 de ce nu Spune-ți nimic…. Probabil ca asta face parte din” bunăstarea sistemului de sănătate “

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Zumz

  Vorbeste Trif despre Dragnea de parca ar vorbi despre Kim Jong-un. Cand a venit maretul conducator multilateral dezvoltat si a dat directive pretioase despre spitalul judetean. Cum stia el toate, cum le rezolva pe toate. Ce sa vezi: la cateva saptamani distanta dupa aia, s-au intalnit astia in Sibiu (inclusiv cu ei, cei de la PSD Sibiu) si si-au dat seama ca nu se poate. Dar Trif trebuie sa preamareasca pe liderul care l-a cocotat in guvern. In guvernul Dancila – ca si cand asta n-ar fi cea mai mare rusine posibila pe lumea asta.

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionu Muntilor

  S-a trezit bravul cârpaci-cârmaci să vorbească.Uitasem de el de cand s-a dus slugă la Bucuresti!
  Poate ne spune si cât au costat lap-topurile de la Garda de Mediu pe vremea cand ii pastorea…

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  nicu adevar

  Un ministru la turism din Sibiu manca c… Cred ca nu a pus piciorul pe viitorul amplasamen al spitalului.Treaba cu aeroportul ,groapa de gunoi, autostrada, sant mincini. Nu va afecta cu nimica spitalul. A aprobat Dragnea si fostul premier un spital la Sibiu, praf in ochi. Armata de 15 ani tot cedeaza un teren. Se fac studi si daca este ok, sa demareze pe locul stabilit si aprobat chiar de Dragnea ,jupanul din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact