X
21752800_1674984099220608_7882600679484838090_o

Cel mai mare angajator din Sibiu se extinde și recrutează încă o mie de oameni

Compania Continental Sibiu, care la peste 4000 de angajați este cel mai mare angajator din oraș, anunță extinderea pe toate planurile: producție, cercetare și dezvoltare, școală duală și proiecte sociale.

În prezent compania ocupă o suprafață de 22 de hectare în Zona Industrială Vest, are peste 4000 de angajați și totalizează investiții de 371 de milioane de euro de la inaugurare și până astăzi. Oswald Kolb, directorul general al Continental Sibiu, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că până la finalul anului următor compania va ajunge la 5000 de angajați, dintre care peste 1900 vor fi ingineri și studenți.

În prezent se lucrează la noul centru de Cercetare și Dezvoltare, care urmează a fi inaugurat în perioada următoare, iar în paralel au fost obținute toate autorizațiile necesare și încep lucrările la Modulul 6 de producție. ”În orice mașină din Europa găsim cel puțin două produse care vin din Sibiu”, a spus Oswald Kolb. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și fabricate în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

În afara investițiilor din Zona Industrială Vest Continental alocă sume importante și pentru infrastructura educațională din Sibiu, cel mai recent exemplu în acest sens fiind laboratorul de peste 20.000 de euro amenajat la Colegiul Tehnic ”Independența”.

Începând cu anul școlar 2018-2019 ia naștere la Sibiu clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual, cu 25 de locuri disponibile. În plus, elevii primesc o bursă lunară de 500 de lei, transport  și cazare.

 „Facem parte din Asociația Româno – Germană care a pus bazele învățământului profesional dual de la Colegiul Tehnic “Independența” din Sibiu. Pentru anul școlar 2018-2019, vom avea 25 de locuri la Colegiul Tehnic “Independența” – clasa Continental – Electromecanică. Suntem încrezători că putem contribui la construcția unei scoli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceul, forma de învățământ: seral.

„Continental își propune să arate elevilor și părinților cum s-a schimbat conceptul de fabrică și cum poate aceasta să ofere un viitor copiilor de astăzi, cum se poate dobândi o meserie de viitor într-un domeniu aflat în plină ascensiune în țara noastră și cum, începând cu pregătirea oferită în școală profesională, se poate ajunge un om de succes. Planul pentru anul viitor școlar este să avem 100 de elevi înscriși. Contăm pe sprijinul autorităților locale în acest demers strategic pentru piața de muncă locală“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

„Colegiul Tehnic “Independența” a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual. Implicarea noastră în acest sistem de învăţământ a fost și este o prioritate deoarece oferă șansa elevilor înscriși să-și consolideze cunoștinţele practice într-un mediu real de muncă, oferit de companiile alături de care avem parteneriate”, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența” Sibiu.

Înscrierile pentru clasa Continental vor avea loc în zilele de 15, 18 și 19 iunie 2018, iar cei interesați pot solicita mai multe detalii la numărul de telefon *4000 sau la 0269 221806.

”Continental este o emblemă a Sibiului. Creșterea și dezvoltarea Sibiului este strâns legată de dezvoltarea industriei, de aceea trebuie să lucrăm împreună. Continental este o companie de talie mondială”, a declarat și primarul Sibiului, Astrid Fodor. În perioada 2017-2018 primăria Sibiu a investit peste o jumătate de milion de euro în amenajarea spațiilor și în dotarea școlilor pentru sprijinirea învățământului dual.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Oli

  Salariiiii mici, un loc unde se exploatează oameni , forma de organizare a modulelor , a celor care se ocupa de organizare ” sefiii de schimb ” este la fel că metoda de lucra, identica cu ceea a grupăriilor infracționale “mafiote” cu acționare la butoane exact cum vedem tv

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ol.Mol

  Aveti grijă. Am inteles ca are o anumită practică înselătoare…te laudă că ești cel msi bun că urmează să te numească șef…lucrezi cu precădere în schimbul de noapte…te trimite intr o vizită in Germania..de regulă..după aceea vei lucra numai noaptea..îți cere diploma de licență
  Nu o ai ..ei stiu.. promovează altul în locul tău….ei stiau de mult…ramai sa lucrezi in schimbul de noapte…Verifica ce am descris msi sus pentru motive pur educative si decide singur..

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Richard

  Cam ginoaie…dar sa nu uitam ca romanii se mănâncă intre ei .Rezista cine poate.Romanii se tradeaza intre ei si te vand pentru 5 lei la salar in plus. Uita ca si ei sunt slugoii nemtilor, italienilor si alte nații cărora le facem pantofii.Cat timp vom fi vanzatori de neam vom fi slugi neplătite.Ne merităm soarta!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  RF

  Este totul de fațadă m.am angajat la continental acum aproape 4 luni e sclavie șefi stau pe telefoane și în pauze și operatorii sunt slugariti pe salarii care ar trebuii sa fie mult mai mari fata de acum totul e bine și frumos când sunt audituri în rest este de rahat totul este doar de fațadă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact