Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Sfatul polițiștilor pentru mâine: mai bine lăsați mașina acasă!

Sfatul polițiștilor pentru mâine: mai bine lăsați mașina acasă!

Polițiștii sibieni anunță că, pentru fluidizarea traficului în condiițile în care mai multe străzi vor fi închise mâine pentru buna desfășurare a Maratonul Internațional Sibiu, se va acționa în sistem integrat, cu un dispozitiv din care fac parte polițiști, jandarmi, polițiști locali și voluntari. În plus, lucrările de reabilitare ale carosabilului din diferite zone ale municipiului Sibiu vor genera și ele aglomerări în trafic. În aceste condiții, polițiștii le recomandă șoferilor să evite inutile bătăi de cap și să lase mașinile acasă, utilizând, mai degrabă, mijloacele de transport în comun.

Competiția de mâine, 26 mai, va afecta circulația autovehiculelor pe următorul traseu, între orele 07,00 – 15,00, :

PLECARE Piața Mare – S. Brukenthal – Mitropoliei – Poștei - Centumvirilor – Konrad Hass – Moș Ion Roată - Pasajul Scărilor – Alexandru Odobescu – P-ța Huet – Podul Minciunilor – P-ța Mică – Ocnei – P-ța Dragoner – 9 Mai – Târgului – Movilei – Felinarului – Magheru – Filarmonicii – Pompiliu Onofrei – Coposu – Parcul Cetății – Cetății – Nicolae Bălcescu – Victoriei – Parcul Sub Arini – Zoo – Muzeul Astra – DJ 106A – Rășinari – Barcianu (Rășinari) – Ilarie Mitrea (Rășinari) – DJ 106A – DJ 106D – DJ 106R – V. Aurie – Aleea Călăreților – Parcul Sub Arini - Victoriei – Bălcescu - SOSIRE Piața Mare.

Polițiștii le recomandă participanților la trafic să circule prudent și să respecte întocmai indicațiile celor care dirijează astfel încât să nu existe riscuri de producere a unor incidente nedorite.

Pe de altă parte, lucrările de reabilitare a carosabilului din diferite zone ale municipiului Sibiu vor genera aglomerări în trafic, context în care polițiștii le recomandă conducătorilor auto: • Reconfigurați-vă traseul prin abordarea unor rute ocolitoare zonei centrale; • Păstrați-vă calmul și dați dovadă de înțelegere și respect în trafic; • Nu conduceți obosiți și nici sub influența alcoolului; • Circulați cu viteză redusă, mai ales în intersecții și în preajma trecerilor pentru pietoni; • Măriți distanța de siguranță; • Parcați numai în locurile special amenajate, fără să împiedicați circulația autovehiculelor de intervenție: ambulanță, pompieri, poliție; nu lăsați la vedere, în autoturism, bunuri de valoare: borsete, genți, telefoane mobile, laptopuri, aparate foto/video etc;

Sfatul polițiștilor adresat conducătorilor auto este este de a lăsa mai bine mașinile acasă și de a circula cu mijloacele de transport în comun.

De asemenea, polițiștii sibieni vor acționa zilnic în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică prielnic desfășurării manifestărilor specifice circumscrise sărbătorilor de Rusalii, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Sibiu.

Întrucât în perioada 26.05 – 28.05.2018 vor avea loc manifestări religioase, culturale, artistice sau sportive, inclusiv în aer liber, structurile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu își adaptează activităţile specifice desfăşurate în locurile aglomerate (gări, pieţe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult unde urmează a se desfăşura slujbe religioase cu participarea unui public numeros, precum şi în localităţile turistice şi în zonele de agrement.

În mijloacele de transport în comun, dar și în alte locuri aglomerate (magazine, piețe agroalimentare): • Păstrați telefoanele mobile, portmoneele sau orice alte bunuri de valoare în buzunarele interioare ale hainelor pentru a nu deveni victime ale hoților din buzunare; • Păstrați gențile, rucsacurile în partea din față a corpului pentru a avea control permanent asupra bunurilor pe care le aveți asupra dumneavoastră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus