Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Explicațiile Regelui Cioabă. Cum a ajuns jandarmeria să-i dea onorul

Explicațiile Regelui Cioabă. Cum a ajuns jandarmeria să-i dea onorul

Dorin Cioabă, autointitulat rege al rromilor, anunță că va face reclamație la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva celor care au postat mesaje în spațiul public, după ce Regimentul de Gardă şi Cavaleria Jandarmeriei Române a prezentat onorul militar invitaților la un eveniment dedicat Unirii şi Centenarului. ”Nu am primit doar eu onorul. Eram acolo alături de toate cultele din România, și tot acest grup a primit onorul militar. Faptul că toate aceste fețe bisericești erau acolo și că tot acolo erau și oameni politici a fost doar o întâmplare”, a declarat Dorin Cioabă pentru Turnul Sfatului. El susține că a transmis avocatului să strângă date pentru a reclama la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe toți cei care l-au denigrat în spațiul public. ”S-a sesizat un deputat de la PNL și n-am înțeles care e problema lui. Noi, romii, nu aveam dreptul să fim acolo? Urmează să facem sesizare la CNCD”, a mai spus Cioabă.

PNL, prin vocea deputatului Florin Roman, a solicitat demisia ministrului de Interne Carmen Dan.  ''Regimentul de Gardă şi Cavaleria Jandarmeriei Române, ceea ce are mai bun aceasta armă respectată, a fost adusă la Alba Iulia pentru a da onorul în fata liderilor PSD. Mai exact, în fata preşedintelui Comisiei de Apărare, senatorul PSD de Arad, dl Căprar, care a mulţumit liderului judeţean al PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu. Mai mult decât atât, a simţit nevoia să dea un mesaj cu iz politic şi deputatul PSD de Alba, în timp ce bieţii militari de abia mai stăteau în picioare din cauza căldurii. Toată această implicare a Regimentului de Gardă al Jandarmeriei a fost decisă la solicitarea prefectului PSD de Alba, de ministrul de Interne, Carmen Dan. (...) PNL solicită demisia imediată a ministrului Carmen Dan, o altă sluga umilă a tătucului de la Teleorman, care murdărește imaginea acestui minister şi îl subordonează politic. Spre cinstea lor, cei de la Ministerul Apărării au refuzat să implice unitatea de elită într-o acțiune reușită, dedicată Unirii şi Centenarului, confiscată de discursurile parlamentarilor PSD'', a transmis deputatul PNL Alba, Florin Roman, într-un comunicat remis de Mediafax.

Foto: Florin Roman

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Melanogaster

Acum 5 ani

Aparat de dat onorul militar lui Cioaba (cu rromi "de jos" n-am treaba): https://www.youtube.com/watch?v=cwnyvdaa_N0
Raspunde

Zero

Acum 5 ani

Intereseaza altele: pe baza a ce acte, constitutie, stat, etc au devenit toti astia regi si imparati AUTOINTITULATI ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus