X
automat parcare monede 50 bani (2)

Se înființează noi parcări cu plată în oraș; 15 automate de plată le vor deservi (CP)

Primăria Sibiu a finalizat instalarea și punerea în funcțiune a 15 automate de parcare noi în zone care devin astfel parcări publice cu plată.

Automatele au fost amplasate în următoarele locații:

• Bdul Mihai Viteazu – vis-à-vis de locul de joacă
• Str O. Goga – în zona Stadionului
• Pe Calea Dumbrăvii – unul în zona clădirii CEC și unul în apropiere de intersecția cu str. Mărăști
• Piața Unirii – unul în lateralul magazinului Dumbrava și unul lângă Casa Sindicatelor
• Str. Emil Cioran – vis-à-vis de Casa Armatei
• Str. Ilie Măcelaru
• Bdul Victoriei – în zona Rectoratului Universității Lucian Blaga
• În Piața Gării – vis-à-vis de Gară și vis-à-vis de Banca Transilvania
• Pe Calea Șurii Mari – două în zona Pieței Obor, unul la intersecția cu Drumul Ocnei și unul vis-à-vis de benzinăria Petrom

Investiția însumează 580.000 de lei, incluzând achiziția și montajul automatelor, precum și amenajarea branșamentelor electrice pentru alimentarea lor.

Noile aparate permit plata cu monede, bancnote și card bancar, atât cu bandă magnetică, cât și contactless. Pentru aceste noi parcări cetățenii au posibilitatea să cumpere și abonamente de la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public.

Serviciul care administrează parcările s-a ocupat de semnalizarea locației automatelor. Pe lateralul acestora a fost înscris un cod QR care, prin scanare, va conduce la site-ul www.spadpp.sibiu.ro unde se pot găsi mai multe informații despre sistemul de parcare din Sibiu. De asemenea, harta cu locațiile celor 57 de automate de parcare de pe site-ul menționat, dar și de pe Sibiu City App a fost actualizată pentru a fi mai ușor de identificat automatul de plată cel mai apropiat.
Pentru a oferi cât mai multe modalități de a achita parcarea, Primăria Sibiu a organizat o procedură de achiziție pentru un program care să permită plata prin SMS, cu card bancar sau cu ajutorul portofelului credit reîncărcabil (similar unei cartele de telefonie Pre Pay). Procedura de achiziție este în derulare în prezent și se evaluează ofertele primite.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Dar de ce este facuta parcare pe Goga partial pe trotuar si trotuarul este facut cu bordura normala inalta? Si nu doar acolo este asa. Si s-ar fi putut face altfel pentru ca Goga a fost in reparatii capitale inainte sa trasati parcarile asa. De ce nu s-a putut face treaba calumea? Era prea greu sa se gandeasca cineva la amplasarea parcarii inainte de renovare? Orasul lucrului bine facut?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Catalin

  Pentru implementarea platii cu cardul la doua dintre aparatele de parcare din oras, piata mica si cazarma90, au cheltuit 200.000 lei deci suma asta pt 15 aparate noi, cu posibilitatea de plata cu cardul, e moca:))))

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  partea cu monedele e o poveste…plate cu monede NU merge pentru ca le da celor din primarie ceva de lucru…si nu le place!!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  In 2018 se apuca si primaria Sibiu sa implementeze plata prin sms. Sunt orase mult mai mici decat Sibiul (de ex. Dej, Falticeni, Gheorgheni, Reghin, Sighetu Marmatiei, Vatra Dornei, etc.) unde plata prin sms functioneaza chiar si de cativa ani. Incepe bunicuta sa descopere tehnologia?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   jonyjon

   Tehnologia costa. La Sibiu e cea mai ieftina parcare cu plata din tara.
   Automatele astea se vor amortiza in 5 ani, daca se vor amortiza.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Corina Verzescu

  Normal ca toti cocalarii locali si extracarpatici, cu cefe late, bruneti si cu fete la produs, dar care au platit miliarde impozite la stat, isi duc masinile de neam prost pana in gura terasei, cu 1 leu o zi…ia sa faca ca in strainatate vreo 50 lei ora. Dar normal ca nu exista curaj, doar sibienii sunt bogati toti dar isi iau blugi de la Dumbrava mall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anunțuri publice
 • Contact