Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

„Capra cu trei iezi” într-o abordare contemporană, în premieră, la Teatrul „Gong”

„Capra cu trei iezi” într-o abordare contemporană, în premieră, la Teatrul „Gong”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 4 iunie, de la ora 18:00, premiera spectacolului în limba germană „Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein” (ro: O capră, un lup și trei iezi simpatici).

După succesul spectacolelor „Vrăjitorul din Oz” și „Ridichea Uriașă”, regizoarea Simona Vintilă revine la Sibiu pentru o producție ce reunește întreaga trupă de actori a Secției Germane a Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu. Construit într-un decor din cuburi,  ce își schimbă forma și utilitatea pe parcursul acțiunii, spectacolul „Eine Ziege, ein Wolf und drei sympathische Zicklein” reinventează „Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă și o plasează într-un spațiu contemporan. „Am transpus bine-cunoscuta poveste într-un spațiu al jocurilor pe calculator, apelând ca imagine scenică la Minecraft, un joc foarte în vogă în rândul copiilor de azi.”, a declarat Simona Vintilă în timpul repetițiilor. Producția de la Sibiu se constituie dintr-o serie de răsturnări de situație dintre cele mai comice, legate prin mai multe momente muzicale, într-un ritm antrenant și savuros. Actorii Hansel Andrei, Jenő Major, Angela Páskuy, Adrian Prohaska și Claudia Stühler folosesc pretextul acestui joc pentru a creiona o lecție importantă despre aparențe, dar mai ales despre cât de important e ca cei mici să își asculte părinții. Scenografia și muzica spectacolului poartă semnătura lui Zsolt Fehérvári, și respectiv Alex Halka, iar machiajul este realizat de Luci Preda.

Prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Accesul publicului la spectacol se face în limita locurilor disponibile, pe baza biletelor puse în vânzare atât online prin teatrulgong.ro, cât și la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11:00 – 18:00, sâmbăta între orele 10:00 – 18:00, iar duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 9 lei, tarif unic.

desen Zsolt Fehervari

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus