X
plasa rupta

GALERIE-Cum arată parcul de două milioane al Sibiului, la un an de la inaugurare

La puțin peste un an de la inaugurare, în urma unei investiții de două milioane de lei, Parcul Ștrand dă semne de distrugere. Primăria plătește sume mari pentru întreținerea lui, în vreme ce Poliția Locală a aplicat zeci de amenzi numai anul acesta.

”Sunt părinți, de aici din cartier, care stau pe bancă, fumează și aruncă mucurile de țigară pe jos. Nu pot să-mi las copilul să se joace în iarbă că pune mâna pe mucuri de țigară sau capace din plastic aruncate de toținesimțiții”, spune un părinte supărat.

tigari

Primăria Sibiu a investit două milioane de lei în 2016, în amenajarea și modernizarea parcului și a locurilor de joacă din cartierul Ștrand. Spațiul are o suprafață de 12.900 de metri pătrați și contractul a fost câștigat de firma brașoveană Gazonul SRL. În baza aceluiași contract, în colțul de la intersecția străzilor Bihorului și Gorjului a fost reamenajat locul de joacă, rezultând unul din cele mai întinse – ca suprafață – astfel de spații din Sibiu.

Nu toți sibienii care locuiesc în zonă se arată dornici să păstreze parcul în condiții decente. Sau măcar curățenia. Aproape toate băncile sunt înconjurate de mucuri de țigară și resturi alimentare, deși există coșuri de gunoi. Mai mult decât atât, unele bănci sunt rupte.

banca rupta

”Seara sunt tot felul de tineri care vin și mănâncă semințe, beau bere, stau cu picioarele pe bănci. Nu poți să le zici nimic că se iau de tine. Poliția Locală nu știu dacă are și zona aceasta pe traseu pentru că nu e aproape niciodată”, spune Vasile D., locatar.

mucuri de tigara

În zona intersecției Maramureșului cu Doljului au fost amenajate mese pentru tenis de masă și un teren de baschet. Tot tinerii veniți seara sunt arătați cu degetul de vecini pentru gaura din gard. ”Au rupt plasa de sârmă să intre noaptea”.

teren

Mai vehemenți de atât sunt sibienii care locuiesc în zonă când vine vorba de ”mini fântâna arteziană”, cum a fost ea botezată.

”Copiii de romi din Câmpșor vin aici să se scalde și au rupt aspersoarele. Nimeni nu le zice și nu le face nimic”, mai spun oamenii supărați.

Din imagini se poate vedea că sistemele fântânii au fost scoase din pământ și folosite în cu totul alt mod decât cel în care au fost proiectate.

stropitoare

La solicitarea Turnul Sfatului, reprezentanții Poliției Locale au declarat că anul acesta au aplicat o amendă la câteva zile în zona parcului Ștrand, inclusiv pentru distrugere.

”În acest an, Poliția Locală a aplicat 28 de amenzi în zona parcului Ștrand, valoarea totală a acestora ridicându-se la 11.000 lei. Au fost aplicate amenzi pentru cerșetorie, comerț neautorizat, degradarea sau distrugerea mobilierului urban și a arborilor, consumul de băuturi alcoolice, oprirea sau staționarea interzisă. Primăria Sibiu va lua măsuri pentru repararea daunelor cauzate de acei cetățeni care nu au înțeles să respecte bunurile publice”, au explicat reprezentanții Poliției Locale.

În plus, începând cu anul 2017 primăria Sibiu a încheiat un contract cadru, în valoare totală de peste 100.000 de lei pentru întreținerea locurilor de joacă din Sibiu.

Citește și:

Parcul de două milioane de lei al Ștrandului, aproape finalizat | Foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Haurelian Aptamil

  multi inca sunt rezultatul cresterii intr-o lume impasibila, intr-o lume unde doar interesul individual primeaza. Asa invata de la parinti. Ca in vest nu va fi niciodata, dar NICIODATA! Nu poti avea pretentia asta, cu astfel de primate :)
  Ce timp poate aloca un parinte, care se straduieste sa ofere masa zilnica, un parinte care nu are un trai decent, a.i sa poata trece la urmatorul nivel de civilizatie, sa iasa din epoca de piatra :)
  Nu are … ca atare, copilul invata ce ii este la indemana, anume golaneala.
  In fine, multa bafta cu primatele astea, dar nu incercati sa civilizati copiii, incepeti cu parintii prima oara!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  matei

  Politia Locala ar trebui obligatoriu sa aiba in paza si sa patruleze (si) parcurile sibiene, atatea cate mai sunt. Sau macar intesate cu camere de supraveghere. Fiindca fenomenul distrugerii de catre bande de tineri a mobilierului urban este omniprezent (zilnic isi fac veacul huligani in Parcul Tineretului in zona casutei ce apartine Politiei Locale, casuta nesupravegheata si astfel, vandalizata si ea).

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Odin

   Corect ar fi desfiintarea acestui organism parazit, Politia Locala, si folosirea bugetului pentru repararea si intretinerea parcurilor.
   Existenta ei este nejustificata.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ardelean scarbit

  Romanizarea, tiganizarea si balcanizarea Transilvaniei dupa 1918 si mai ales in anii comunismului cand in Ardeal au venit toti descultii, isi spune cuvantul. Acestia suntem.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ilie

  si la urma se gasesc imbecili care striga unde este primarita unde este politia si asa mai departe dar daca vad ca unii gresesc in loc sai faca atenti mai bine intoarce capul si dupa doua zile striga Primaria nu face nimic.

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ricardo Ceptura

  Doriți să analizăm împreună de unde gradul de civilizație din Occident? Păi în primul rând, orice țară are huliganii, vandalii și bețivii ei, indiferent că vorbim de Germania, Franța sau Anglia. Chiar și țările nordice nu sunt lipsite de astfel de specimene. De ce la noi totuși se manifestă în ultimul hal și la ei nu tocmai (exceptând cartierele râu-famate și suburbiile unde majoritari sunt acești oameni)? Ei bine, pentru ca în Vest există jandarmerie noaptea pe străzi. Patrule pe cai sau biciclete în parcuri de tip Sub Arini, camere în orice loc de interes public din timpul zilei, iar parcurile cum ar ri cel din Ștrand se închid pe timpul nopții (după ora 22.30 sau 23), la fel cum se închide și la noi Cimitirul Municipal (chiar pe la ora 20 parcă). De asemenea, oamenii aceia sunt speriați de amenzi de genul: îți lași mizeria de la câine pe jos? 500 de Euro. Ai distrus un bun public (bancă), plătești contravaloarea + amendă de sute de Euro. De ce credeți că putem fi și noi așa civilizați când ne deplasăm înafara țării? Avem cumva creierul radioactiv și se manifestă diferit în funcție de aer? Nu. Logic că nu, regulile lor ne “civilizează” și pe noi acolo. Înapoi în țară și știim că nu avem realmente ce păți. Până nu se va aplica o amendă de 500 de lei așa cum scrie în lege pentru orice individ care aruncă țigara pe lângă coșul de gunoi, care deobicei este în mod hilar în spatele lui la 2-3 m, doar că acesta nu se uită și în spate, nu ne vom face bine niciodată.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un sibian

  asa e TOT Sibiul!!! pot sa va trimit macr 50 de poze cu semne de circulatie care stau sa cada, indoite, etc. totul e distrus sau in semi-paragina si NIMIENI nu-i interesat la primaria Sibiu!!! am facut o sesizare in legatura cu gropile din carosabil…EVIDENT nu s-a rezolvat nimic!!!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ridichie Iglesias

  Stati linistiti,primaria vegheaza! Evident ca intretinerea nu exista deloc,doar se iau bani si apoi se inchid ochii.Tot ce e facut din bani publici nu se intretine si nu se repara decat cind nu mai exista alta solutie. Doar sunt lucruri sasesti si nu se strica,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact