Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

25 de copilași cu dizabilități, noua gașcă de sportivi a lui Alin Lăzurcă

25 de copilași cu dizabilități, noua gașcă de sportivi a lui Alin Lăzurcă

Alin Lăzurcă, antrenorul pumelor la taekwon-do, și-a dorit să facă ceva mai mult. Avea în minte un proiect care să contribuie la mai mult decât „moștenirea” pe care o lasă pe plan sportiv la Sibiu. Tocmai de aceea, atunci când i s-a propus să lucreze cu copilași cu diferite dizabilități, nici nu a stat pe gânduri. Așa au apărut antrenamentele din fiecare duminică, la Puma Club.

25 de copii cu diferite dizabilități se bucură în fiecare duminică de antrenamente alături de Alin Lăzurcă. Încântat de oportunitatea de a lăsa ceva în urmă și de a contribui într-o mai mică sau mai mare măsură la bucuria lor, Alin spune că îi place ceea ce face.

„Deocamdată lucrez doar duminica în două grupe de câte o oră fiecare. Este ceva nou pentru mine dar am văzut că mă descurc și îmi place. Sistemul de antrenament mi-l voi perfecționa pe parcurs. Unii dintre copii sunt ajutați de părinți în timpul antrenamentelor”
Proiectul se numește „Alt fel de terapii în DAR pentru copiii speciali” și a ajuns la cea de-a treia ediție. Inițiatorii își propun de această dată ca 25 de copii cu dizabilități ai Asociației „Dorință, Ajutor, Recuperare, D.A.R. Pentru Copii și Tineri Cu Dizabilități Sibiu” să beneficieze atât de terapia deja cunoscută – logopedia – cât și de alte tipuri de terapie precum: terapia prin înot, terapia prin muzică (meloterapia), terapia prin artă și terapia de relaxare prin mișcare.
„Ceea ce ne dorim este ca cei 25 de copii cu dizabilități ai asociației să beneficieze de proiectele noastre și să ajungă să poată privi încrezători către un viitor mai luminos, în care visele se pot transforma în realitate”
Proiectul se desfășoară pe parcursul a trei luni, respectiv: mai, iunie și iulie 2018.

Activități sportive și recreative pentru copii cu mai multe tipuri de dizabilități

În asociația D.A.R. sunt înscriși în prezent 25 de copii cu autism, paralizie cerebrală, sindrom Down, tetrapareză spastică, miopie, microcefalie, ADHD și alte forme de dizabilitate. Activitățile propuse în acest proiect au fost alese ținând cont de fiecare formă de dizabilitate, astfel încât toți cei 25 de copii să poată beneficia de ele.

„Terapia de relaxare prin mișcare ajută copiii sa devină conștienți de propria corporalitate și autonomi din punct de vedere psihomotor. Este o metodă prin care se realizează recuperarea psihomotrică a persoanelor cu tulburări de spectru autist si nu numai, cu ajutorul exerciţiilor fizice adaptate şi este formată dintr-un complex de exerciţii fizice menite să aducă persoanele cu diferite forme de dizabilitate  în punctul în care apar atât dorinţa cât şi capacitatea de a iniţia acţiuni şi activităţi motrice independente”
Federația Română de Taewkon-do ITF s-a implicat cu multă deschidere în acest proiect.
„Ne dorim să facem un bine, să facem ceva mai mult decât ni se cere, să arătăm că se poate. Alin a fost foarte încântat de asemenea de proiect și a acceptat din primul moment”, spune Ciprian Banea, Vicepreședintele Federației Române de Taekwon-do ITF.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus