Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Turneul de tenis „Cupa Panalim” de la Cisnădie şi-a premiat campionii

Turneul de tenis „Cupa Panalim” de la Cisnădie şi-a premiat campionii

„Cupa Panalim” la tenis de câmp, turneu organizat la Cisnădie, în perioada 26-29 mai, şi-a desemnat câştigătorii. După patru zile de întreceri la categoriile de vârstă 10, 12, 14 şi 16 ani, băieţi şi fete, cei mai competitivi tenismeni au intrat în posesia premiilor în valoare totală de 10.000 de lei. Pe lângă tradiţionalele cupe şi diplome, campionii au fost recompensaţi cu materiale sportive şi carduri de reducere la magazine de specialitate.

La categoria de vârstă 10 ani băieţi s-a impus David Udrescu, sportiv legitimat la CS TC Pamira Sibiu, după o finală foarte disputată cu Andrei Damian de la Asociaţia TC Sun din Alba-Iulia, scor final 4-3, 4-1. În limitele aceleiaşi categorii de vârstă, dar în proba feminină, învingătoare a fost Briana Moldovan, tot de la clubul TC Sun din Alba-Iulia, care a reuşit să o depăşească în finala competiţiei pe Ioana Preda de la Clubul Sportiv Tineretului Vâlcean din Râmnicu-Vâlcea, cu un dublu 4-1.

Tabloul de concurs al categoriei 12 ani feminin nu a consemnat surprize deosebite, iar principalele favorite ale turneului au obţinut calificarea în finală. S-a impus Daria Gligor de la CS Mova Alba-Iulia, iar pe locul al doilea a terminat Anamaria Federica Oana, sportivă legitimată la CS Universitar Târgu-Mureş, după două seturi încheiate identic cu scorul de 6-3. În cadrul aceleiaşi categorii de vârstă, dar la masculin, trofeul a fost adjudecat de favoritul principal Lucian Codea de la CS Orăşenesc Cugir, care a dispus în finală cu scorul de 6-2, 7-6 de Alexandru Rogozan de la CS Pro As Sibiu, într-un meci care poate fi uşor considerat drept cel mai spectaculos al întregului turneu.

cupa_panalim_003

Categoria de vârstă 14 ani masculin a oferit şi prima finală în care nu s-au mai întrecut primii doi favoriţi. Nicolae Barbu de la CSŞ Şoimii Sibiu a reuşit să producă surpriza şi să elimine doi capi de serie în drumul spre finală, pe care a cedat-o la limită în faţa favoritului numărul 1, Alexandru Scafariu de la CSŞ Petroşani, scor 6-7, 4-6. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în proba feminină, unde favorita principală Liliana Rogojinoiu de la Clubul Sportiv Tineretului Vâlcean a cedat doar 4 game-uri pe întreaga durată a competiţiei şi a câştigat clar ultimul meci cu Alexandra Irimie de la ACS Lion Sport Braşov, scor 6-3, 6-1.

Turneul final al categoriei 16 ani feminin a fost dominat de două sportive din Mediaş, Ioana Melisa Luca şi Alexia Preda de la CSŞ Mediaş, care au obţinut, în această ordine, primele două locuri. Pe poziţia a treia s-a clasat Andreea Vîlcan de la CSM Arad. În proba masculină, s-a impus multiplul campion naţional Alexandru Stupar de la CSM Sibiu, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri, iar pe locul al doilea s-a clasat Radu Popovici de la CSŞ Şoimii Sibiu. Podiumul a fost completat de Tudor Enea, tenismen legitimat la CS Văideanu Braşov.

Turneul „Cupa Panalim” a fost înregistrat în calendarul oficial al Federaţiei Române de Tenis, iar câştigătorii au fost recompensaţi, pe lângă premiile oferite de organizatori, şi cu puncte în clasamentele naţionale ale fiecărei categorii de vârstă. Cei peste 100 de participanţi la competiţie au beneficiat şi de tradiţionalele facilităţi oferite de sponsori: masa de prânz în prima zi de concurs, îngheţată şi asistenţă medicală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus