X
bani (3)

Topul județelor cu cele mai multe salarii peste o mie de euro. Sibiul este pe locul 6

Puțin peste 5.500 de oameni care muncesc în județul Sibiu câștigă salarii lunare nete de peste o mie de euro.

În Capitală lucrează peste 113.000 de angajaţi care câştigă salarii de peste 1.000 de euro net pe lună, reprezentând aproape jumătate din totalul angajaţilor cu peste 1.000 de euro net, arată datele Inspecţiei Muncii aferente lunii aprilie 2018, scrie Ziarul Financiar.

„Dată fiind presiunea de pe piaţa muncii şi faptul că pro­centul din PIB care se duce pe salarii este în continuare mic (de 35,8% din PIB în 2017, faţă de media UE de 47% din PIB- n.red.), există o tendinţă clară de creştere a salariilor. Firmele care pot să plătească salarii mai mari pot să o facă atunci când nu mai au încotro, iar acum au început să nu mai aibă încotro pentru că trebuie să îşi reţină oamenii. Presiunea de pe piaţa muncii va conduce la creşteri de salarii, iar acesta va fi un lucru bun“, a spus Andrei Caramitru, founding partner şi CEO în cadrul firmei de consultanţă Kessel Run Ventures, citat de zf.ro.

Pe lângă municipiul Bucureşti, judeţele Cluj (16.400), Timiş (13.000), Ilfov (9.900), Braşov (6.400), Iaşi (5.900), Sibiu (5.500) şi Prahova (4.600) sunt zonele în care lucrează cei mai mulţi angajaţi care câştigă peste 1.000 de euro net lunar.

La nivel naţional, numărul salariaţilor cu normă întreagă de muncă şi cu salarii de peste 1.000 de euro net pe lună a ajuns la finalul lunii aprilie din acest an la 217.402 persoane, în creştere cu 80% (adică cu 96.178 de persoane) faţă de perioada similară a anului trecut.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Wtf

   Cei care au pregătire câștiga peste 1000 euro!!
   Cei care scriu “fii” in loc de fi , sunt la minimul pe economie….normal!
   Trist e ca te mai și dai inteligent.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ???

  80% din populatia activa TREBUIE , sa ajunga URGENT la acest venit. Altfel de ce suntem in UE? Costurile depasesc cu mult situatia reala. ADOPTATI URGENT MONEDA UNICA! Ne-am saturat de ,,somitatile” de la butoane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact