Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

VIDEO Sibiul are primul preot consilier local în actualul mandat

VIDEO Sibiul are primul preot consilier local în actualul mandat

Ioan Ciprian Cândea a devenit primul preot din actualul mandat al legislativului local al Sibiului.

Ioan Ciprian Cândea, preot slujitor al bisericii „Naşterea Domnului” din cartierul Lazaret al muncipiului Sibiu, a devenit consilier local al orașului, în urma demisiei Marianei Brunchea. Candidat pe listele PNL pentru Consiliul local, preotul Cândea a fost cel care i-a urmat pe listă Marianei Brunchea, iar în cursul zilei de joi a Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului.

Consilier administrativ-bisericesc în cadrul Consiliului Eparhial Sibiu, Cândea este primul preot care accede în forul legislativ local în acest mandat. În ultimii ani, singurul preot prezent în Consiliul local Sibiu era Hans Klein, totodată profesor și cercetător în teologie. El a demisionat din Consiliul local în 2011.

Prezența preoților în viața legislativă locală este, însă, mult mai amplă la nivel județean. În acest moment, în Consiliul județean Sibiu vin să rostească rugăciuni la început de ședințe și să ridice mâna pentru diferite proiecte de hotărâre doi preoți. Este vorba de Simion Săsăujan (ales pe listele PNL) și Mircea-Mihai Sămărghițan (ales pe listele PSD). În legislatura trecută, alături de cei doi preoți ortodocși se mai afla și un preot evanghelic, ales pe listele FDGR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ghita

Acum 5 ani

Preotii au voie sa se implice in politica? Ce pozitie are biserica despre aceste lucruri? ...va dati seama cum acesti oameni intr-un anumit cartier ar putea influenta electoratul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus