Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

FOTO VIDEO Prințul Charles a devenit turist al Sibiului. Preț de o oră

FOTO VIDEO Prințul Charles a devenit turist al Sibiului. Preț de o oră

Extrem de discret, înconjurat doar de câteva oficialități și ofițeri de pază, Prințul Charles de Wales a luat la pas strada Mitropoliei, luni, în jurul orei 15:30. La fix o oră, Alteța Sa și-a luat la revedere de la cei care, pentru scurt timp, l-au însoțit prin centrul istoric al orașului.

20180604_162032

 

Aflat în prima vizită în municipiul Sibiu – în ultimii 20 de ani – moștenitorul coroanei monarhiei britanice a traversat strada Mitropoliei pentru a intra la Muzeul de Istorie. Închis, de obicei, în cursul zilelor de luni, muzeul a găzduit repetiția unui spectacol de teatru, din care o parte a fost pregătită și pentru Prințul Charles.

printul charles (9)

El a fost întâmpinat de directorului Muzeului Național Brukenthal, Sabin Luca, de rectorul Universității “Lucian Blaga“, Ioan Bondrea, de rectorul Academiei Forțelor Terestre, Ghiță Bârsan, și de directorul Teatrului “Radu Stanca“, Constantin Chiriac. Alături de Prințul Charles s-a aflat și ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

20180604_162120

 

“Alteța Sa vizitează repetiția unui spectacol care se va juca, probabil, în toamnă. Este un spectacol al studenților de la Artă Teatrală din Sibiu, un spectacol non-verbal în care singurele momente când se va vorbi vor fi recitate sonete din Shakespeare“, a declarat Raluca Brăgărea, ofițer de presă al Ambasadei Marii Britanii la București. Potrivit ei, decizia de a vizita Sibiul aparține Prințului Charles. “Întotdeauna și-a dorit să viziteze locuri noi. De exemplu, anul trecut a vizitat Clujul, acum Sibiul, dar este foarte important să respectăm natura privată a aceste vizite, pentru a-l încuraja să viziteze și alte locuri“, a adăugat Raluca Brăgărea.

print charles (3)

Vizita Prințului de Wales are loc în contextul în care ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară sub patronajul său. “Este un susținător al multor valori românești, pornind de la patrimoniul natural, cel cultural, tradițiile și atunci, de ce nu, să își extindă paleta de interes“, arată oficialii britanici.

printul charles (16)

În afară de Muzeul de Istorie, Prințul Charles va vizita și alte obiective din oraș. Din motive de securitate, acestea nu au fost făcute publice. Surse neoficiale arată că Prințul Charles urma să se întâlnească și cu primarul Sibiului, Astrid Fodor.

 

print charles (12)

Săptămâna trecută, la Viscri, Alteța Sa s-a întâlnit și cu reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, pentru a discuta despre posibilele proiecte comune în vederea anului 2019, când Sibiul va fi Regiune gastronomică Europeană.

print charles (10)

“A fost impresionat de arhitectura orașului“

După aproximativ 20 de minute de la intrarea în Muzeu, Prințul Charles a pornit într-un scurt traseu prin centrul istoric al orașului. A vizitat Piața Huet, a trecut peste Podul Minciunilor și apoi pe sub Turnul Sfatului.

20180604_162447

A văzut Sibiul din Piața Mare, dar și Piața Schiller și Sala Thalia. De aici, a fost “preluat“ de Constantin Chiriac, care l-a condus pe Prințul Charles prin parcul Cetății, unde a insistat pe numele care se regăsesc pe Aleea Celebrităților. Vizita prințului s-a încheiat rapid, după doar o oră de la sosire.

chiriac si printul charles

“Ultima dată a mai vizitat Sibiul în urmă cu 20 de ani. Iar acum s-a arătat impresionat de arhitectura medievală a orașului, de modul în care a fost reabilitat“, a declarat una din persoanele care l-au însoțit pe Prințul Charles în centrul istoric.

20180604_163031 20180604_162922 print charles (8)

print charles (9) print charles (7) print charles (4) print charles (5) print charles (2) print charles (1)

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gogo

Acum 5 ani

Cred ca s-a ingrozit la ce oras darapanat, aglomerat, plin de santiere a vazut. Bravo *** fodor ! Asa iti arata si *** casa, presupun ! ***
Raspunde

ek

Acum 5 ani

Gogule tu esti precis oltean. Nu cunosti istoria si cum arata Sibiul acum 20 ani!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cioban

Acum 5 ani

Fodor a stralucit prin absenta - avem nevoie de asa PRIMAR ?
Raspunde

Litera

Acum 5 ani

Citește articolul înainte de a te pronunța, lasă pozele...
Raspunde

Oli

Acum 5 ani

Bine că, nu a vrut și o plimbare cu mijloacele de transport în comun " Tursib".
Raspunde

S

Acum 5 ani

Și trif de la pesede nu a fost chemat? Cred că pt că ăștia din gașca lui de hoți și incompetenți care are tupeul scarbos sa se numească partid cum vad un rege sau potențial rege , cum vor să-l alunge din tara.
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

"Este un susținător al multor valori românești, pornind de la patrimoniul natural, cel cultural, tradițiile și atunci, de ce nu, să își extindă paleta de interes“, arată oficialii britanici." Io creca s-o ratacit. Focsaniul si jud. Teleorman, spre ex., ar fi fost mai potrivite.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus