Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ariton, achitat definitiv în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a primit șase ani cu executare

Ariton, achitat definitiv în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a primit șase ani cu executare

Fost ministru al Economiei, trimis în judecată de DNA în dosarul Gala Bute, Ion Ariton a achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, relatează presa centrală.

Alături de nume precum Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale, sau Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, Ion Ariton a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție ca urmare a suspiciunilor generate de derularea unei gale de box, organizată în vara lui 2011. În acea vreme, Ion Ariton era ministru al Economiei, iar procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Practic, cei de la DNA au susținut în rechizitoriul depus în instanță faptul că Ion Ariton ar fi determinat zece companii din subordinea Ministerului Economiei să sponsorizeze organizarea galei de box profesionist, în cadrul căreia a luptat Lucian Bute.

Pe fond, instanța l-a achitat pe Ariton în martie anul trecut. Iar achitarea pentru toate faptele care i-au fost imputate a fost menținută și la recursul care s-a încheiat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Contactat de Turnul Sfatului, Ion Ariton nu a dorit – ca de fiecare dată până acum – să comenteze achitarea sa. În trecut, însă, el a făcut câteva remarci pe seama faptului că a fost acuzat pe nedrept.

În ceea ce îi privește pe ceilalți inculpați, instanța a dispus pedepse cu executare. Astfel, Elena Udrea (care a fugit în Costa Rica acuzând că beneficiază de un proces incorect) a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă fiind pronunțată și în primă instanță. La fel ca pe fond, Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ol.Mol

Acum 5 ani

Buna ziua domnule Traian .Nu ar fi rau sa discutati cu avocatul dlui Ariton care este f mandru ca a putut dovedi realiatea adica: cinstea si corectitudinea sibianului ARITON !@
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

ariton trihenea si turcana straniu nicio vina!in nicio cauza la cit or trimis la pdl blaga nimic! acoperiti legal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! undei codrut marta????????
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Hai ca se poate ! Daca udrea a luat 6 , se poate macar 3 pt. daddy!
Raspunde

calul troian

Acum 5 ani

Ce o sa se intample cu Elena Udrea? Ramane fugara toata viata sau vine, preda sutienul si intra la ...mititica? As fi scris b...u, dar mi-e ca imi taie tot comentariul...
Raspunde

altul

Acum 5 ani

Instanta a fost convinsa cu argumente ca Ion nu este responsabil. Este invers. Puteti sa-l sunati de acum pe ion, din nou ari-ton.
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

Cum, ba, penalul nu mai e penal..? Hopaaa! Si nici telejustitia nu mai prea functioneaza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus