Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

Sera de Flori Camelia's Sibiu: Tot ce trebuie să știi despre iederă

Sera de Flori Camelia's Sibiu: Tot ce trebuie să știi despre iederă

Sera de Flori Camelia's se asigură întotdeauna că plantele crescute aici sunt în cele mai bune condiții. Asta pentru ca atunci când plecați cu o plăntuță acasă, să luați odată cu ea și toate proprietățile ei, fie ele curative sau aducătoare de culoare și parfum de fericire. Din momentul în care plecați cu ea acasă însă, devine o parte a familiei care, tratată corespunzător, vă va răspunde cu aceeași grijă. Această poveste este despre iederă.

Iedera este o plantă foarte apreciată și cunoscută în întreaga lume. Totuși, este important să știm faptul că denumirea de iederă este folosită într-un sens foarte larg, iar speciile căutate sub această familie nu sunt de fapt specii de iederă. Iedera „oficială”, totodată cea mai populară, este cea englezească.

iedera 1

Nu confundați Iedera Englezească (Hedera Helix) cu Iedera Canadiană, Suedeză sau „Iedera dracului”. Cea canadiană nu este o specie de iederă, ci face parte din familia viței de vie. Iedera dracului sau Iedera diavolului nu este, nici ea, parte reală din familia Hedera. Are frunze verzi, cărnoase, cu pete albe sau argintii, în formă asemănătoare unei inimi. Iedera Suedeză, de fapt „Begonia Suedeză”, nu este în realitate o iederă din familia Hedera. Este o plantă care crește în general în ghivece și este vândută ca plantă anuală.

Iedera englezească – cea mai populară

Cea mai întâlnită specie de Iederă și cea mai comună, cel puțin la noi în țară, este Iedera Englezească (Hedera Helix) din familia Araliaceae, vedeta acestui articol. De vânzare o veți întâlni sub toate formele, atât Iederă, Iederă Englezească sau Hedera Helix.

Iedera este o plantă foarte ușor de crescut, atât în ghiveci, în interiorul apartamentelor cât și ca plantă de exterior, ornamentală pentru case și gard din iederă. Cel mai bine se dezvoltă în mediul său natural, ajungând la dimensiuni uriașe atunci când are toate condițiile necesare. Cu toate că iedera este o plantă parazit, fiind capabilă să reziste în condiții extreme și mai ales să sufoce plante și arbuști, atunci când este îngrijită și i se oferă atenție și dedicare, nu poate să vă aducă altceva decât frumusețe. Utilizată corespunzător, această plantă are și proprietăți curative.

iedera

Mai multe informații, indicații de creștere și îngrijire puteți găsi pe pagina de internet a serei de flori Camelia’s.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus