Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

LIVE din Piața Mare: Deschiderea FITS în format 360 de grade

LIVE din Piața Mare: Deschiderea FITS în format 360 de grade

Vineri debutează cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel mai important din România.

 

În premieră Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este transmis în direct, în format 360 de grade.

Ediția din acest an propune în deschidere un spectacol al companiei franceze Carabosse, spectacol ce a mai putut fi văzut la Sibiu în anul Capitalei Culturale Europene. ”Pasiunea focului” propune o combinație de muzică și foc ce va cuprinde Piața Mare, Parcul Cetății și Parcul Astra. Spectacolul schimbă complet fața orașului, așa cum îl știm, transformând străzile și spațiile publice ale Sibiului într-o operă de artă.

FITS (1) FITS (2)

FITS (4) FITS (3) 34881891_1783529675019531_3073829491550715904_n

”Daca va amintiți în cadrul Capitalei Culturale Europene 2007 am adus cea mai mare companie de stradă și nu numai, „Cie Carabosse”, care a facut acel parcurs absolut extraordinar în spațiul unde este acum Aleea Celebrităților, apoi s-a dus spre Parcul Astra, s-a dus prin spate prin curtea Teologiei, s-a dus în Piața Mică. Anul acesta am extins, și am hotărât împreună cu ei să facem aniversarea de 25 de ani cu ”Cie Carabosse”. Cred eu, va fi una dintre cele mai mari atracții ale festivalului din toate timpurile pentru că parcursul, iată, de data aceasta, se va încheia în Piața Mare. Am inclus pe lângă spațiile pe care le-am avut în 2007 și Piața Mare. Vor fi două zile de spectacol pentru că e păcat de la Dumnezeu să faci o astfel de desfășurare de forțe și să nu te bucuri de toata nebunia asta”, a declarat, Constantin Chiriac, președintele FITS.
”Pasiunea focului” va începe de la ora 21:30 și va dura aproape trei ore.

Programul complet al primei zile de FITS 2018 poate fi consultat aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anicuta Ocneriu

Acum 5 ani

Din nou Sibiul nostru este profanat de schelambaieli fara nici o legatura cu arta si cultura, grohaieli, hedonism, alccol si droguri! Acesti straini nu au ce cauta in Sibiu la 100 de ani de la infaptuirea actului suprem al tarii noastre si al neamului nostru. Suntem romani in tara noastra si ne vom apara glia de toate aceste puteri care ne vor pamantul si iau mintile copiilor nostri cu promisiuni desarte! Romania si Sibiul trebuie sa fie credincioase si pure!
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Ai ocazia sa te umplii de cultura sambata, la mitingul pesede.....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 5 ani

Cum poti sa lauzi un "spectacol" ca cel din seara asta. Si din pacate si maine. Imi amintesc fumul si aerul greu, irespirabil, din 2007. Atunci a fost ceva, cat de cat, inedit. Acum, o repetare total inutila si neinspirata.
Raspunde

marius

Acum 5 ani

Mai usor cu focul oameni buni ! Deja ati uitat ce greu sa redeschis casa de cultura !
Raspunde

Sibiu-centru cultural mondial si universal

Acum 5 ani

Sibiul respira cultura si arta prin fiecare caramida si suflet! Noi nu avem nevoie de mari investitii, de drumuri, de stadioane, de mall-uri, se scoli, gradinite, de decongestionarea traficului! Avem nevoie de cultura sa ne hranim barbitele de 4 zile si fustele multicolore hippy!
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Pe timpuri, cel putin dincolo de Valea Sapunului mai era cultura: de porumb, de grau, trifoi etc. Acum nici acolo nu mai este, ca or adus arhitexi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus