Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Anunț începere proiect. „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.21 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“ (P)

Anunț începere proiect. „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.21 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“ (P)

Municipiul Sibiu a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.21 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“, Cod MySMIS 118154 depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B - Clădiri Publice. Valoarea totală a proiectului este de 7.459.258,93 lei, din care finanțare nerambursabilă 7.310.073,75 lei, iar contribuția proprie a solicitantului este de 149.185,18 lei. Contractul de finanțare este prevăzut a se derula în perioada 15.05.2018 – 31.03.2020. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Sibiu prin reabilitarea termică a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 21 Sibiu, str. Luptei nr. 27. Proiectul urmărește scăderea consumului anual de energie primară din surse neregenerabile cu cel puțin 40%, realizarea unui consum de energie din surse regenerabile de cel puțin 20% din consumul total prin utilizarea sistemelor alternative de producere a energiei, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu minim 40% generând un efect pozitiv asupra mediului și schimbărilor climatice, precum și ameliorarea aspectului urbanistic prin măsurile unitare de anvelopare termică a unității de învățământ.

Prin proiect se vor realiza lucrări de reabilitare termică a anvelopei clădirii, se vor instala sisteme alternative de producere a energiei termice și electrice bazate pe pompe de căldură, respectiv panouri fotovoltaice. De asemenea, școala va beneficia prin proiect de un sistem de management și control al energiei (Building Management System). Pe lângă acestea se vor repara acoperișul tip șarpantă, trotuarele de protecție ale clădirii și se va moderniza sistemul de iluminat.

 

logo municipiul sibiu

Date de contact beneficiar:

Municipiul Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr.2

Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Internațională

Telefon:0269/208.960, Fax: 0269/208.849

Email: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus