Pentru cine a prins în copilărie cartea aia mare, super-cartonată și lucioasă a lui Nikolai Nosov, Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, nu are cum să pronunțe acum corect Habermann Markt. Orice ai face, tot Piața Habarnam o să-i zici.
Am plecat spre Piața Habarnam cu gândul să mâncăm ceva, dar pregătiți să nu găsim nimic de mâncare. Surprinzător, pe o căldură insuportabilă și în mijlocul unui spațiu nu tocmai finalizat, am găsit un foodcourt decent. Cam înghesuit, după gusturile noastre și care duce lipsă de spațiu verde – un fel de mall în aer liber.
Am avut de ales dintre pizza, paste, burgeri și o chestie nemaiauzită, care se laudă cu Cel mai bun porc din oraș, pe frontispiciu. Nu știu la cine se referă, așa că am ales, din meniu, pui. Așa că am cerut un Meniu Wild Wings. Meniul cu aripioare de pui, cu sos gorgonzolla mirosea absolut îmbietor, pentru că primul contact a fost cel olfactiv. Neașteptat, având în vedere că ne-am așteptat la ceva fast food, cu cartofi prăjiți a la Mac și aripioare excesiv condimentate, uscate pe margini. Nici pomeneală.
O luăm de sus în jos: meniul a fost asezonat cu parmezan din ăla adevărat și pătrunjel verde, tot din ăla netunat. Am gustat mai întâi cartofii, tăiați suficient de mare ca să te prinzi de la început că nu-s din pungă. Ce să spun, delicioși. Fripți la suprafață, moi pe interior, făcuți așa cum trebuie și condimentați potrivit, astfel încât să nu pierzi gustul legumei și să nu ai nevoie de cisterna cu apă lângă tine.
Iar aripioarele cu sos gorgonzolla au fost adevărata surpriză din cutia de carton. Fraților, un fast food care nu are gust de fast food! Pui făcut bine, cu sosul de gorgonzolla care să-i dea aroma potrivită și nu – așa cum am mâncat la restaurante cu ștaif din oraș – să înece puiul în el, încât rămâneai mai mult cu gustul de mucegai, după masă. Nu, aripioarele au fost mai degrabă învârtite prin sos, care s-a atașat frumos de carne și a rezultat un mariaj fericit, după care să-ți lingi degetele.
Ca să ne facem o idee cât mai exactă am încercat și un Urban Wings Cumbo. De data asta, membrele puilor erau îmbrăcate fie în miere, fie în tr-un sos picant, fie cu parmezan, așa cum am văzut mai sus. Cele trei feluri au fost extrem de gustoase. Nu am de adăugat nici cea mai infimă cârcoteală. Aș fi mâncate cel puțin cinci porții, chiar dacă mi-ar fi fost apoi greu să mă ridic la masă. Dar dacă băieții de aici se gândesc să facă un concurs de mâncat, mă bag fără reținere. Chiar dacă pierd, voi pierde frumos.
Prețurile au fost decente. Am mâncate două meniuri care au conținut pe lângă mâncare și două sticle de apă. În plus, am mai cerut încă o sticlă de apă și o înghețată și per total s-au strând 66 de lei. Defalcat: Meniul Wild Wings – 21 de lei, iar Urban Wild Wings – 27 de lei.
Din meniu am văzut că aici se mănâncă foarte bine preparate din carne de porc: Meniu BBQ Pulled Pork - 28 de lei, BBQ Pickledpulled pork - 24 de lei, dar și chilli con carne în tot felul de variante. De fapt, pentru niște chilli con carne ne vom întoarce...
O bulină albă din partea noastră și pentru trendul bio. Mâncarea a venit servită în cutii de carton biodegradabil, furculițele de unică folosință nu sunt din plastic, ci din material lemnos, iar șervețelul umed inclus în pachet este și el biodegradabil.
Bravo, băieți. Mai venim.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Pulled Pork , restaurant sibiu , habermann markt , Meniu Wild Wings , Meniul Wild Wings , mancare sibiu , Piața Habarnam , Cotton Restaurant , Urban Wild Wings , Urban Wings Cumbo , Nikolai Nosov
Vizualizari: 11557
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Postac
Acum 4 ore
Xxx
Acum 4 ore
Wolff
Acum 5 ore
Radi
Acum 5 ore
Mopri