X
peste-80-de-elevi-au-decis-sa-chiuleasca-de-la-prima-proba-a-evaluarii-nationale-32531

Aproape 200 de absențe în prima zi la Evaluarea Națională. Unde au fost cele mai multe

Prima zi a Evaluării Naționale a decurs fără incidente în județul Sibiu. Singura problemă a fost că la examene nu s-au prezentat aproape 200 de elevi înscriși.

Precizăm că în total, pentru Evaluarea Națională s-au înscris 2.834 de absolvenți ai clasei a VIII-a. Luni, 11 iunie, aceștia au fost așteptați să susțină examenele la proba de Limba și literatura română. În sălile de examinare s-au prezentat 2.644 de elevi, ceea ce reprezintă o cotă de 93,3%. Au ales să absenteze 190 de tineri.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în prima zi a Evaluării Naționale nu a fost înregistrat niciun elev eleminat și nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare.

Unde au absentat cei mai mulți elevi

Datele ISJ arată că cei mai mulți elevi care au absentat de la examene sunt absolvenții școlilor gimnaziale din Cristian și Poplaca: 14, respectiv 12 tineri. Câte nouă elevi care nu s-au prezentat la Evaluarea Națională sunt de la școlile gimnaziale „Ion Pop Reteganul” din Orlat, din Nou și nr. 11 din Sibiu. Au mai absentat opt elevi ai școlii din Noistat, șapte elevi ai școlii „Aurel Decei” din Gura Râului și ai celei din Blajel, șase din Tîrnava și din Roșia (Waldorf „Hans Spalinger”) și câte cinci elevi ai școlilor din Casolt, Laslea, nr. 25 din Sibiu, nr. 5 din Mediaș și ai celei din Vurpăr.

Pe 13 și 14 iunie urmează celelalte probe scrise: la Matematică și Limba și literatura maternă.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact