X
bacalaureat rezultate elevi liste scoala

A început Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a. Câți elevi susțin examenele în județul Sibiu

Luni, miercuri și joi absolvenții clasei a VIII-a susțin examenele la Evaluarea Națională, de rezultatele cărora depinde dacă aceștia vor păși spre învățământul liceal.

Examenele au început la ora 9:00. În județul Sibiu au fost înscriși 2.837 de elevi care vor susține probele scrise. Luni, 11 iunie, aceștia vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, elevii vor fi așteptați să demonstreze că au însușit matematica, iar joi, 14 iunie, vor mai susține o probă scrisă, de data aceasta la Limba și literatura maternă.

Cei mai mulți elevi înscriși la Evaluarea Națională sunt din municipiul Sibiu – 1095. În Mediaș în sălile de examinare sunt așteptați 348 de tineri, în Agnita – 78, iar în Avrig – 72 de elevi.

Examenele au loc în 80 de centre de evaluare, între orele 9.00 și 12.00.

Conform Ordinului Ministerului Educației Naționale privind organizarea și desfășurarea Evalurării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2017-2018, examenele se desfășoară în conformitate cu prevederile Metodologiei din anul școlar 2010-2011. Toate sălile în care se vor desfășura examene sunt dotate cu camere de supraveghere video și audio. Candidaților la Evaluarea Națională li se mai interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și nici alte obiecte cum ar fi manuale, culegeri, notițe, însemnări, ciorne etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Pe 19 iunie 2018 vor fi afișate rezultatele la examenul de evaluare naţională 2018.

Citiți și: Topul celor mai bune licee din Sibiu și județ. Urmează admiterea

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    lacrimi si durere

    Daca tot vă hărniciți sa faceti un articol, nu puteți face o comparație a numărului de elevi de acum și din urmă cu 10 ani, de exemplu ? Sa vedem si evoluția demografica ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact