Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

10.000 de Euro de la președinte pentru Fundația UCOS „Un lucru întradevăr lăudabil”

10.000 de Euro de la președinte pentru Fundația UCOS „Un lucru întradevăr lăudabil”

Klaus Iohannis, președintele României, a donat valoarea în bani a premiului „Franz Josef Strauss” către Fundația Un copil, O speranță Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Fundaţia “Hanns Seidel” şi conducerea Uniunii Creştin-Sociale din Germania au decis, în unanimitate, ca anul acesta premiul „Franz Josef Strauss” să fie oferit preşedintelui Klaus Iohannis pentru promovarea, în mod constructiv şi vizionar, de-a lungul întregii sale cariere politice, a valorilor democratice, a unei societăţi unite şi a încrederii în proiectul european. Distincţia “Franz Josef Strauss” este însoţită şi de un premiu în valoare de 10.000 de euro, bani pe care Klaus Iohannis a decis să îi doneze fundației sibiene.

„Faptul că a venit acest premiu este pentru noi o foarte mare speranță că încă se mai poate. Pentru mine a fost o foarte mare mirare gestul președintelui. Am citit în presă initial despre asta, apoi am și primit un telefon în care mi s-a confirmat acest lucru. A fost un lucru întradevăr foarte lăudabil și îi mulțumim domnului președinte pentru un gest care ar trebui urmat de foarte mulți alți oameni care ar avea posibilitatea. Acest premiu va ajuta peste 60 de copii”, spune Elena Tudorache, fondatorul Fundației UCOS.
Fundaţia „Un copil, o speranţă” derulează proiecte în domenii precum sănătatea, educaţia şi asistenţa socială, printre acestea aflându-se şi programe pentru sprijinirea copiilor diagnosticaţi cu autism şi Sindromul Down. Fundaţia a primit de asemenea, în cadrul ediţiei de anul acesta a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială, premiul „Instituţia Anului”, ca încununare a celor 20 de ani de activitate în beneficiul copiilor vulnerabili şi al familiilor acestora.
„Noi avem în plan să participăm cu o parte din acești bani la dezvoltarea actualului centru, iar cu cealaltă parte vom dezvolta un serviciu pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani. Am luat această decizie pentru că niciun copil de peste 12 ani cu autism sau sindrom Down sau alte afecțiuni, care pleacă de la noi, nu are acces la servicii. Copiii de peste 12 ani au nevoie de o îndrumare și am identificat o posibilitate în jurul Sibiului pentru a putea dezvolta un serviciu, iar pentru acest lucru vom aloca o jumătate din bani. Noi am reușit până acum să integrăm în societate șase copii, ceea ce este o bucurie foarte mare pentru noi”
Premiul Franz Josef Strauss al Fundației Hanns Seidel a început să fie decernat în 1996 unor personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația. În trecut, acest premiu a mai fost decernat unor personalități precum fostul cancelar Helmut Kohl (1982-1998), fostul premier al Luxemburgului, Jean-Claude Juncker (1995-2013), dar și fostului președinte al SUA, George H.W. Bush (1989-1993).

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

abc

Acum 5 ani

foarte frumos din partea lui cint primeste si Dragnea sau Dancila un asemenea premiu. si foarte frumos ca a donat banii ari trebuii sasi ieie multi exemplu dela el acum nu comenteaza nimeni aceast articol.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus